Над 10 млн. лв. по ПВУ получават и 94 фирми

...
Над 10 млн. лв. по ПВУ получават и 94 фирми
Коментари Харесай

Министър Пулев: 215 фирми от Варна получават 14 млн. лв.

Над 10 млн. лева по ПВУ получават и 94 компании от област Бургас. Сред първенците на морските общини са също Аксаково, Поморие, Несебър и Девня.  

" Финансираме Черноморието по Плана за възобновяване с към 24 млн. лева 309 компании от 15 общини по морето са измежду първите, които печелят средства по  " Технологична рационализация “ и " ИКТ решения и киберсигурност “ – пилотните процедури за България по Плана за възобновяване и резистентност “. Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка завършването на първия стадий от сключването на договорите за финансиране на първите 2552 български компании, спечелили средства по ПВУ, научи Varna24.bg.

Шампионът на Черноморието, по думите му, е Област Варна. Там 215 компании от 8 общини ще получат към 14 млн. лева по двете ограничения. Средствата си поделят компании от Аврен, Аксаково, Белослав, Варна, Девня, Долни чифлик, Дългопол и Провадия. По " Технологична рационализация “ утвърдени от региона са 47 компании за 10.7 млн. лева, а по " ИКТ решения и киберсигурност “ – 168 компании за общо 3.2 млн. лева

В Област Бургас резултатите също са отлични, по думите на министър Пулев, като финансиране от над 10 млн. лева по двете процедури ще има за 94 микро-, дребни и междинни предприятия от 7 общини. Освен от регионалния град Бургас, утвърждение на плановете са получили компании от Айтос, Карнобат, Поморие, Приморско и Средец. По процедурата за " Технологична рационализация “ утвърдените компании от региона са 32 за общо над 9 млн. лева, а по мярката " ИКТ решения и киберсигурност “ – 64 плана за общо над 1 млн. лева

" Първите компании, които ще получат финансиране по ПВУ в България, са общо 2552. Няма област в България, до която да не доближи финансиране “, разяснява още министърът, като изясни, че на първи стадий по " Технологична рационализация “ 953 компании ще получат общо 260 млн. лева, а по " ИКТ решения и киберсигурност “ бюджетът от 30,6 млн. лева ще стигне до 1599 компании.

  " До края на месеца ще бъдат подписани всички контракти по процедурата " Технологична рационализация “. По втората са изпратени предложения към 750 компании, като се чака сключването на договорите им да стартира още този месец “, сподели министър Пулев.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР