Над 10 млн. души са посетили изложението „Дубай Експо“. България

...
Над 10 млн. души са посетили изложението „Дубай Експо“. България
Коментари Харесай

Как се представи България на изложението „Дубай Експо“?


Над 10 млн. души са посетили ревюто „ Дубай Експо “. България също е показана, само че съгласно мнозина павилионът ни е бил „ постен “, изключително на фона на високотехнологичните експонати на други страни.



Мускалчета с розово масло, мокет с писмеността и фотоси на известни българи. Това виждат посетителите на българския павилион на ревюто в Дубай.

Оттам се връща и журналистът Мирослав Иванов.

„ Това, което видяхме, е едно огромно нищо. Българският щанд е безусловно празен, едни изкуствени рози на всички места, три дървени чинии, закачени на стената, една носия и около тях – панагюрското богатство. То само е наша горделивост. Повечето страни показват новаторски планове, а България стои в предишното “, споделя Иванов.



Страната ни е отделила близо 7 млн. лева за присъединяване. Изпълнител е консорциумът " България експо 2020 ", определен при ръководството на ГЕРБ от някогашния министър на стопанската система Емил Караниколов. Днес той не беше открит за коментар.

Според изпълнителния шеф на консорциума Галина Райчева представянето ни е положително. „ Ние сме се постарали да покажем историята, природата на България. Първото нещо, което усещат посетителите, е миризмата на българска роза. Имаме мед с лаванула, чайове “, споделя Райчева.



До българския павилион е този на Словакия, която показва хеликоптери и концептулани модели на коли от бъдещето.



Павилионите на Сърбия и Алжир впечатляват с автентичен дизайн извън и вътре, а пред този на Съединени американски щати има даже галактическа сувалка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР