Над 10 км опашка се образува на няколко места на

...
Над 10 км опашка се образува на няколко места на
Коментари Харесай

Бобовдолци затапиха АМ Струма, изви се 10 км опашка от автомобили

Над 10 км опашка се образува на няколко места на автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Перник. Работещи в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " затвориха аутобана сутринта, както и няколко места в региона на Дупница и пътен възел " Бинека ", с. Бобошево и Дяково и Бобошево.

Протестът е против териториалния проект за обективен преход и отпадането на дата 2026 за затваряне на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Според протестиращите това ще остави стотици хора от Бобов дол и прилежащите общини без прехранване.

Периодично, през десетина минути се пропускаха коли, с цел да не става огромно запушване.

Шофьорите недоволстват, тъй като някои пътуват към лечебни заведения в София, в колоната има бременни и деца. Чакат освен леки коли, само че и тирове и рейсове.

Движението сред София и Благоевград се реализира по така наречен остарелия път - основен път Е-79, само че от " Пътна полиция " поучават да се кара деликатно, защото и там придвижването е натоварено.

Преди час протестиращите освободиха за малко придвижването в посока към Благоевград, тъй като в колоната има чакащи към този момент 3 часа, без хана и вода.

На друго място на блокадата на Автомагистрала " Струма ”, в посока от Радомир към Благоевград опашката към този момент се стопи до към 1-2 км преди Дупница, тъй като протестиращите пропущат на всеки 20 минути колите, оповестява " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР