Над 10 кг марихуана в газова бутилка на лек автомобил

...
Над 10 кг марихуана в газова бутилка на лек автомобил
Коментари Харесай

Откриха над 10 кг марихуана, скрита в г азова бутилка на кола

Над 10 кг марихуана в газова бутилка на лек автомобил с българска регистрация откриха митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево.

На 16.07.2022 година, към 10.00 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе " Изходящи леки коли и рейсове " от България към Турция идва лек автомобил с български регистрационен номер, ръководен от български жител. Шофьорът с букви А.В. е пътувал самичък. В зоната за митнически надзор, той е оповестил, че няма нищо за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която митническите инспектори откриват във вътрешната част на газовата бутилка в автомобила втора - с по-малки размери. Установено е, че тя съдържа два полиетиленови чувала със суха зелена листна маса, която при осъществения полеви наркотест реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 10,180 кг и на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 40 720 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Само през последните седмици митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриха близо 20 кг наркотични субстанции в напускащи страната леки коли с българска регистрация. Други 9,020 кг марихуана бяха открити неотдавна в газова бутилка също на лек автомобил, ръководен от български жител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР