Над 10 хиляди песни е продуцирал шефът на най-голямата музикална

...
Над 10 хиляди песни е продуцирал шефът на най-голямата музикална
Коментари Харесай

Митко Пайнера чукна 70, първият съвет, който дава на всеки: Бъдете себе си! 

Над 10 хиляди песни е продуцирал шефът на най-голямата музикална компания у нас инж. Митко Димитров, по-известен като Пайнера, разкри пред " Телеграф “ самият той.

На 15 март той отпразнува 70-годишния си празник в своя комплекс " Планета Пайнер “ в Димитровград. " Бяхме единствено най-близките – дъщерята Венета си пристигна особено от Германия, синът Христо дойде с внуците от София, поканих и фамилиите, на които сме кръстници със брачната половинка ми Мария. Получи се доста хубаво фамилно тържество “, показа Димитров. За кръглата си годишнина той е получил доста дарове, множеството алегорични.

Равносметка

А каква е равносметката му? " Да се живее пълноценно и с по-малко енергийни дразнители “, споделя Пайнера. В живота той е прекомерно непретенциозен за визиите на хората за един попфолк продуцент, само че достиженията му в работата са повече от впечатляващи. Продуцирал и издал е повече от 300 реализатори, за които е осъществил над 2200 албума. " През всичките тези години сме били радетели на допустимо най-хубавото качество, в случай че може и на международно равнище. Когато имаме една хубава ария, качеството способства да притеглим вниманието на феновете. Когато има съвършена картина и тон, хубавата ария влиза по-лесно в душата на индивида “, безапелационен е продуцентът.

13

От доста години празникът за рождения му ден постоянно е двоен, защото на същата дата през 2007 година започва и тв каналът за национална музика – Планета Фолк. Така на юбилея си той почерпи и за 16-годишнината на фолклорната телевизия, част от огромното му семейство - Планета, Планета HD и Планета 4К. За някои цифрата 13 може да е съдбовно, само че за него е повече от сполучливо. На 13 февруари 1990 година е излязло решението за регистрацията на компания " Пайнер “ в Хасковския съд, а на 13 ноември 2001 година започва телевизия Планета.

Кредит

С заем от 1 милион лв. е почнал бизнеса си инж. Митко Димитров. " Гарант ни стана Полиестерния комбинат в Димитровград, в който работех като Главен монтьор, което беше израз на доверието, което ми имаха. Не подведох управлението, върнах го в период тъкмо от 1 година, макар годишната рента от 53%. С парите купихме машини и инсталация за произвеждане на празни аудиокасети. По това време те бяха недостиг и взех решение да основа поточна линия за производството им. През 1988-89 година излезе разпореждане на Министерски съвет, съгласно което към този момент можеше да се работи на частно, а година по-късно се разкри опция и за регистрирането на компании. Ние със брачната половинка ми Мария бяхме първите, които взеха решение самоуверено да влязат в това море, имайки поради опита, който имахме от държавната работа и знанията от института “, връща лентата обратно продуцентът. След това стартира да тиражира записите на най-хубавите сватбарски оркестри, а през годините е пробвал и с обичания си рок, само че тези опити се оказали не толкоз сполучливи, защото хората си харесвали най-вече попфолка и шлагерната музика. 

Нарекли го на магнетофон

Прозвището Митко Пайнера идва от един бас. " В Димитровград бяхме десетина фенове на хубавата музика и на една наша среща взехме решение да си създадем опит кой ще направи най-хубавия запис на едно и също осъществяване. Един от приятелите ми беше конструирал личен магнетофон и беше сигурен, че е направил най-хубавото. Аз употребих магнетофон от японската марка Pioneer. Направихме записите, по-късно ги прослушахме и се оказа, че моят в действителност е най-хубавият. От тогава започнаха да ме назовават Пайнера “, разкрива най-успешният музикален продуцент. Когато обсъждали името за компанията, предложенията все му се коствали неубедителни. " Тогава нашата адвокатка сподели: " А за какво да не е Пайнер “? Помислихме и го приехме. Важното бе да тръгнем добре в работата, да се усещаме уверени в това, което ще вършим. Пък и името ни хареса – първи, отличник, пионер “, добавя той.

Подписва с Глория в Търново

Първата певица, която е подписала контракт с " Пайнер “, е Глория. " Бяхме чували доста хубави неща за нея, познавахме гласа й от записи. Организирахме среща по средата сред Димитровград и родния й Русе – във Велико Търново. Там обсъдихме по какъв начин да действаме отсега нататък, тя одобри концепцията, подписахме контракт и заработихме дружно. С нея започнахме доста сполучливо и безапелационно “, споделя Димитров. Успехите му нямат изброяване – оркестър Димитровград, Ивана, Преслава, Галена, Анелия, Джена, а Гергана е първата, която стана звезда за една нощ от ефира на телевизия Планета. Продуцира и два албума на Лили Иванова. Първият съвет, който дава на изпълнителите си, е да бъдат себе си. " Когато подписваме контракт, аз се пробвам да схвана техния темперамент, капацитета им, а когато те бягат от себе си, играят подправена роля и не са безапелационни. Когато са себе си, се усъвършенстват – тогава са най-убедителни “, прибавя Митко Димитров. Казва, че няма точна формула за триумф, тъй като времето се трансформира непрестанно и всичко зависи от него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР