Над 10 000 униформени ще охраняват периметъра около стадиона в

...
Над 10 000 униформени ще охраняват периметъра около стадиона в
Коментари Харесай

Над 10 000 полицаи пазят финала на Лигата на конференциите

Над 10 000 униформени ще охраняват периметъра към стадиона в Прага, където през днешния ден ще се организира финалът от Лигата на конференциите сред “Уест Хем ” и “Фиорентина ”. Сблъсъкът е извънредно значим и за двата отбора, в случай че имат упоритостта още веднъж да играят в Европа. Победителят ще получи квота за Лига Европа.

И британският, и италианският клуб не съумяха да се класират през шампионатите за шампионатите на УЕФА от локалните шампионати. “Уест Хем ” се избави от изпадане в последните кръгове на Висшата лига. Тимът от Флоренция пък към този момент е отвън зона Европа - класира се на 8-о място в серия “А ”. Ако обаче “Ювентус ” бъде изхвърлен от евротурнирите, както настойчиво се твърди, мястото на бианконерите ще бъде заето точно от “Фиорентина ”.

Английският отбор е тимът, позволил минимум попадения във вратата си по време на целия шампионат - едвам 7. Италианският отбор пък е отбелязал най-вече голове по пътя към финала - общо 36.

“Уест Хем ” ще спори за първи европейски трофей още веднъж след 47 година За последно лондонският клуб игра във край през далечната към този момент 1976 година Тогава “чуковете ” губят от белгийския “Андерлехт ” в Купата на носителите на купи. “Фиорентина ” е на 5-и европейски край. Италианците имат единствено един трофей, извоюван през 1961 година от несъществуващия към този момент шампионат КНК. За последно тимът от Флоренция излезе в спор за отличие преди 33 година

Над 20 000 последователи на “Уест Хем ” дойдоха през вчерашния ден в чешката столица, с цел да поддържат любимците си. Въпреки че са им отпуснати близо 6000 бройки, почитателите на англичаните безусловно превзеха чешката столица. Заради големия поток от почитатели полицията в Прага ангажира повече от 10 хиляди униформени, които да наблюдават за реда. Ангажирани са и още полиции при потребност. Властите в Прага не желаят да се повтори случката, при която последователите на “Уест Хем ” сътвориха извънредно грозни подиуми след 1/2-финалния конфликт против АЗ (Алкмар). Тогава почитателите на двата тима си спретнаха същинско меле.

“Искам да остана в тима даже и при загуба. Направихме толкоз доста. Защо да стопираме ”, сподели пък треньорът на лондонския клуб Дейвид Мойс. Напоследък интензивно се твърди, че определеният за заместител на великия сър Алекс Фъргюсън ще бъде уволнен при отрицателен свършек на сезона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР