Над 10 000 проверки по морето до края на сезона

...
Над 10 000 проверки по морето до края на сезона
Коментари Харесай

Данъчните плъзват по морето, стягат 10 000 проверки до края на сезона

Над 10 000 инспекции по морето до края на сезона са си сложили за цел да създадат данъчните чиновници. Основната цел на данъчните е добра фискална дисциплинираност, увеличение каузи на бизнеса, който непринудено съблюдава разпоредбите, обезпечаване на равнопоставена бизнес среда и отчитане на действителни обороти.

Под интензивно наблюдаване към този момент са сложени стотици обекти по крайбрежието, ще се прави ежедневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета. Служители от звеното за фискален надзор ще правят изненадващи инспекции на заведения за хранене, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти. От Национална агенция за приходите още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си за разкриване на рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. В рамките на кампанията  при осъществяването на контролни покупки интензивно ще се ползва способът " скришен клиент “. Данъчните инспектори ще правят и очевидни наблюдения, при които за избран интервал в действително време ще се наблюдават продажбите и резултатите ще се съпоставят с предишни интервали.  В националната контролна акция по българското Черноморие се включват и командировани  фискални инспектори от вътрешността на страната. От Национална агенция за приходите са безапелационни, че засилените инспекции по морето няма да понижат бдителността във връзка с останалите търговски обекти. По време на акцията ще се следи и дали сезонните служащи се назначават с контракти, както и дали работодателите не ги ощетяват във връзка с работно време и възнаграждение.

Гражданите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите, припомнят още от Национална агенция за приходите.  Това е допустимо с мобилното приложение на приходната организация – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката. То може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play. Сигнали за неиздаване на касови бележки, подправени или с изчезнали реквизити платежни документи, както и за други данъчни и осигурителни нарушавания, могат да се подават на телефона на Информационния център: 0700 18 700 или по е-поща на адрес [email protected].

" Сезонните контролни акции са обичайни, те не се вършат, с цел да се открият нарушавания, да се сформират актове или да се запечатват обекти. Те имат дисциплиниращ резултат, само че и способстват за основаването на равнопоставена и почтена бизнес среда. Целта ни е да имаме все по-добро съблюдаване на данъчно-осигурителните правила освен по Черноморието, а и в цялата страна. С всяка минала година следим растеж на представителите на бизнеса, които правилно съблюдават данъчно-осигурителното законодателство. Това ни радва и демонстрира, че прилагаме верните ограничения и партньорски метод. Ние сме сътрудници на правилния бизнес и безкомпромисни към тези, които не съблюдават закона “, разяснява във връзка на започващата контролна акция по Черноморието изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, написа varna24.bg.

Извършените досега инспекции по Южното Черноморие в относителен проект със същия интервал на предходната година демонстрират наклонност на понижаване броя на издадените наказателни постановления, което е знак за подобряваща се фискална дисциплинираност и просвета.  В същото време от Национална агенция за приходите са безапелационни, че при фрапантни нарушавания на данъчното и осигурително законодателство ще бъдат прилагани най-строги ограничения.  Контролната акция на Националната организация за приходите ще продължи и през септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР