Над 10 000 парижани са излезли на улиците в неделя,

...
Над 10 000 парижани са излезли на улиците в неделя,
Коментари Харесай

Хиляди участваха в марш в Париж срещу "жълтите жилетки"

Над 10 000 парижани са излезли на улиците в неделя, с цел да вземат участие в митинг против насилието на „ жълтите жилетки “по време на антиправителствените демонстрации от последните 11 седмици, предава AFP, представена от " Фокус ".

От средата на ноември президентът Макрон предлага отстъпки и дебат, за да се прекратят седмичните протести, които обикновено завършват със сблъсъци в полицията и се превърнаха в най-сериозното предизвикателство за неговото управление. Под дъжда, изсипал се в Париж, е бил организиран марш от Плас дьо Насион до площада на Бастилията, като някои са пеели „ Да на демокрацията, Не на революцията “ и са развявали френски и европейски знамена.



Движението „ червените шалове “ е центристка инициатива, замислена от един инженер от Тулуза, изплашен от прояви на крайно насилие от страна на някои „ жълти жилетки “. Мнозина от участниците заявяват, че не са против техните искания за по-голяма подкрепа за бедните във Франция, но са уморени от сблъсъците и разрушенията, с които са белязани техните протести.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР