Над 10 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки, са иззети

...
Над 10 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки, са иззети
Коментари Харесай

Разбиха онлайн магазини за фалшиви маркови стоки във Варна

Над 10 000 продукта, имитиращи непокътнати търговски марки, са конфискувани при спецоперация на ГДБОП във Варна.

При дейностите, осъществени под наблюдението на Варненската районна прокуратура, са конфискувани механически средства, посредством които се правила комерсиалната активност посредством интернет уеб сайтове и страници в обществени мрежи, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

По време на спецоперацията са тествани два търговски обекта и хранилища към тях, както и три жилищни обекта, откъдето са конфискувани над 10 000 продукта - дамски и мъжки облекла, чанти и други аксесоари, всички носещи непокътнати търговски марки.

Конфискувани са и механически средства, с които е осъществявано администрирането на интернет уеб сайтове и страници в обществени мрежи, посредством които била реализирана комерсиалната активност.

В хода на следствието е открито, че продажбата на стоките, носещи непокътнати търговски марки, е осъществявана без нужното по закон единодушие на носителите на правата върху съответните марки - закононарушение според член 172 б от Наказателен кодекс. Работата по документирането на цялостната незаконна активност продължава.

Действията са осъществени от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност " в Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и на бранш БОП – Варна, под управлението на Варненската районна прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР