Над 1 млрд. души по света ползват приложението Facebook Messenger.

...
Над 1 млрд. души по света ползват приложението Facebook Messenger.
Коментари Харесай

Знаете ли за тези уникални 9 приложения на Facebook Messenger?!

Над 1 милиарда души по света употребяват приложението Фейсбук Messenger. То обаче би могло да послужи за повече от изпращане на известия.
От Pocket-Link ни срещат с някои от най-полезните и занимателни негови функционалности.
1. Споделяне на местоположението

За iOS и Android - започнете диалог с другар, след което натиснете бутона „ More “ в лентата с принадлежности над полето за текст и изберете „ Location “. Може да се наложи да дадете позволение за достъп до вашето местонахождение. Оттам изпратете настоящото си местонахождение. Вашият другар незабавно ще получи карта, която демонстрира точното ви местонахождение.

2. Задаване на псевдоним на другар

За iOS - започнете диалог с другар, след което докоснете името му в горната част на чата и изберете „ Nicknames “. След това докоснете името на приятеля си още веднъж, с цел да създадете псевдоним. Приятелят ви обаче ще види новия си псевдоним в чата.

За Android - започнете диалог с другар, след което натиснете бутона " i " в горната част на чата и изберете „ Nicknames “. След това докоснете името на приятеля си, с цел да създадете псевдоним. И тук приятелят ви ще види прякора си.

3. Промяна на името на колективен чат

За iOS - започнете колективен диалог, след което докоснете имената в горната част на чата и изберете горните имена. След това можете да измененията името на груповия диалог с каквото желаете. Отново, всички ваши другари в чата ще видят новото име.

За Android - започнете колективен диалог, след което натиснете бутона " i " в горната част на чата и изберете горните имена. След това променяте името на груповия диалог, като приятелите ви ще видят обновлението.

4. Промяна на фотографията на колективен чат

За iOS - започнете колективен диалог, след което докоснете имената в горната част на чата и изберете горните имена. След това можете да измененията фотографията на груповия диалог, като извършите нова фотография или добавите фотография от вашата изложба.

За Android - започнете колективен диалог, след което натиснете бутона „ i “ в горната част на чата и натиснете „ Extra Settings “ бутона в горната част. След това можете да измененията фотографията за груповия диалог с каквато желаете.

5. Персонализиране на тематиката на вашия чат

За iOS - започнете диалог с другар или група, след което докоснете името на върха на диалога и ще видите лист с варианти, които ви разрешават да извършите неща като да спрете известията за избран интервал от време, да добавите псевдоним, да изберете цвят или емотикони за диалога и да добавите повече хора. Използвайте вариантите „ nickname “, „ colour “ или „ emoji “, с цел да персонализирате тематиката на чата.

За Android - започнете диалог с другар или група, след което докоснете бутона „ i “ в горната част на чата и ще видите лист с варианти, които ви разрешават да извършите неща като да спрете известията за избран интервал от време, да добавите псевдоним, да изберете цвят или емотикони за диалога и да добавите повече хора. Използвайте вариантите „ nickname “, „ colour “ или „ emoji “, с цел да персонализирате тематиката на чата.

6. Играйте шах с другар

За iOS и Android - започнете диалог с другар, след което въведете „ @fbchess play “ в текстовото поле, с цел да започнете игра на шах. Ще би трябвало да въведете вашия ход, като да вземем за пример " @fbchess Pb4 ", с цел да се реалокира пешка в колона Б на ред 4. Ако въведете „ @fbchess help “ в текстовото поле, ще получите помощ.

7. Играйте баскетбол с другар

За iOS и Android - започнете диалог с другар, след което намерете и изпратете емотикона за баскетбол от вашата клавиатура. Натиснете дълготрайно върху емотиконата, с цел да се отвори нов екран с кошове. Вашият другар ще получи известие с молба да играе.

8. Изпращане на инцидентно подбрани фотоси на дребни сладки животинки

За iOS или Android - започнете диалог с другар, след което в текстовото поле въведете „ @dailycute “.

9. Проверка на известия, изпратени от хора които не са измежду контактите ни

По подразбиране, можете да получавате единствено известия от вашите другари и контакти. За да видите известия, изпратени от чужд отворете Messenger в iOS или Android, след което натиснете бутона „ Me/profile “ в лентата на менюто и изберете „ People “. Натиснете „ Message Requests “, с цел да видите кой ви е писал известия. В дъното на този лист може да има бутон „ filtered requests “. Това са тези известия, които Фейсбук е приел като спам.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР