Над 1 млн. лв. държавна помощ за несъществуващата структура „дари.бг“

...
Над 1 млн. лв. държавна помощ за несъществуващата структура „дари.бг“
Коментари Харесай

ДПС предлага държавата да следи даренията

Над 1 млн. лева държавна помощ за несъществуващата конструкция „ подари.бг “ – това планува предложение на Движението за права и свободи, което провокира мощна реакция в дарителската общественост у нас.

Днес в Народното събрание стана ясно, че концепцията на Движение за права и свободи е това да е държавна конструкция и парите да са за нейната прехрана. Повод за предлагането станало следствието на bTV за платформата HelpKarma.

„ Тук вършим предложение – няма такова съдружие „ подари.бг “, ние сме го кръстили условно по този начин, да се сътвори в Министерството на труда и обществената политика, да му се планува някакъв конвенционален бюджет и да стартират да минават дарителските акции през едно съдружие, където страната да има надзор. Не е наложително да е 100% държавно, може в управителните органи да взе участие неправителственият бранш “, изясни депутатът Йордан Цонев.

От своя страна ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова съобщи, че „ концепцията за това е забавна “, само че ръководещите няма да го поддържат.

Движение за права и свободи настоя и Народното събрание да разпореди на Сметната палата инспекция на всички неправителствени организации (НПО), занимаващи се с дарителска активност.

При разглеждането на бюджета депутатите дефинираха детски надбавки от 40 лева (за едно дете), 90 лева (за две) и 135 лева (за три) при приход на член от фамилията до 510 лева За останалите са планувани данъчни облекчения от, надлежно, 450 лева, 900 лева и 1350 лева, като при сегашната дефиниция не е ясно дали най-бедните семейства няма да могат да се възползват и от двата модела на подкрепяне.

Лекарите с до 5000 лева заплата ще получават в допълнение по 600 лева, сестрите – по 360 лева, а санитарите – по 120 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР