Над 1 млн. лева трябва да постъпят в държавния бюджет

...
Над 1 млн. лева трябва да постъпят в държавния бюджет
Коментари Харесай

Актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете в София


Над 1 млн. лв. би трябвало да постъпят в държавния бюджет единствено от санкции за разходки в парка. С измененията в Закона за изключителното състояние обаче депутатите понижиха размера на глобата от 5 000 на 300 лева

На 27 март българите осъмнахме с новината, че разходките в парка са към този момент неразрешени, в случай че не сме извели куче. В местата с лимитирано напредване попаднаха и пешеходните зони. При нарушаване санкцията е 5 000 лева

"До сегашния миг на територията на столицата, от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, са формирани общо 220 акта за определяне на административни нарушавания. Най-много открити нарушавания има в парковете, градинките и междублоковите пространства, където има разнообразни детски площадки ", съобщи пред NOVA гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция”, Столична дирекция на вътрешните работи.

Не всички извършители се глобяват незабавно и на място, припомнят от Столична дирекция на вътрешните работи. „ Най-често нарушителите кават, че не знаят за възбраната. Искам да отбележа, че полицейските органи в Столична дирекция на вътрешните работи употребяват всичките си пълномощия. Първо, жителите биват предупреждавани. След това, в случай че не успеем да прекратим нарушаването, бива разпореждано на жителите да го преустановят и единствено в случаите, когато не можем да реализираме задачата, нарушителите биват глобени “, споделя още Стоядинова.

Почти две седмици след въвеждането на възбраната, парковете в София, се оказват цялостни с хора без домашни любимци.

„ Аз персонално знам, че всички тези ограничения са изцяло неоснователни, непотребни и напряко нездравословни. И по тази причина не се безпокоя. Ако ме спре полиция, просто ще си потегли “, разяснява Ева Колева, гражданин на София.

Всеки с наложена санкция има право да я апелира пред съда. Днес бяха обнародвани по-ниските наказания. Така, за наложените актове в предходните дни до 5 000 лв., магистратите би трябвало автоматизирано да понижат санкцията на до 300 лв..

„ Една санкция, която е несъразмерно висока, нито оказва помощ за предварителна защита на нарушаванията, нито пък за събираемостта на едно такова взимане “, съобщи Лозан Панов, ръководител на Върховен касационен съд.

Дали съдилищата ще бъдат задръстени от сходен вид каузи никой не може да каже. Всичко зависи до каква степен виновни сме и нарушаваме ли разпоредбите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР