Над 1 млн. лева годишно излизат на столичани заплатите на

...
Над 1 млн. лева годишно излизат на столичани заплатите на
Коментари Харесай

1 млн. лв. годишно вземат 20 общински директори в София

Над 1 млн. лв. годишно излизат на столичани заплатите на шефовете в четирите общински транспортни сдружения. Данните бяха изнесени от организацията " Спаси София ". Нееднократно оттова упорстват за реформиране на системата и взимане на ограничения за избавяне на градския превоз, както и за закриване на раздути щатове. " Докато Йорданка Фандъкова заплашва софиянци, че ще ни спре превоза, провежда митинги и споделя, че няма пари за заплати на служащите, плащаме извънредно великодушни заплати на бордове на шефове ", обобщават от " Спаси София ". Те желаят оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

В Центъра за градска подвижност да вземем за пример годишно се дават по 374 000 лева за заплати на основен управнически личен състав. В същото време 230 000 лв. вземат общо членовете на Съвета на шефовете на общинското сдружение " Столичен електротранспорт ". Неговият изпълнителен шеф Евгений Ганчев получава 65 000 лв. годишно. Малко по-скромни са в " Столичен автотранспорт ", където Съветът на шефовете си разделя 175 000 лева годишно, а шефът Слав Монов е получил 53 000 лева през 2021 година Най-високи са годишните хонорари в " Метрополитен " - 265 000 лева за Съвета на шефовете, а шефът инж. Стоян Братоев получава 69 000 лв..

Обобщението демонстрира, че по 4 млн. лв. на мандат отиват единствено за заплати на 20 члена на препоръките на шефове на общински сдружения с голям брой дублиращи се функционалности.

" Затова няма пари за градския превоз - те отиват в опорочени търгове и скъпо трудоустрояване на лоялни фрагменти ", считат от " Спаси София ", съгласно които е скандално във време на рецесия да има общинска заплата от 65 000 лв. годишно. Организацията продължава да упорства за закриване на ЦГМ и обединение на дублиращите се структури в една и по-малка.

ДУМА напомня, че от Столичната община не престават да упорстват за държавна помощ за градския превоз и заплашват с разреждането му, както и със закъснение на заплатите на работещите в него.

Междувременно от МОН оповестиха, че минималната съществена месечна заплата на шефовете на общинските учебни заведения става 1724 лева или малко над 20 000 лв. годишно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР