Над 1 млн. европейски зелени сертификата са изтеглени през Националната

...
Над 1 млн. европейски зелени сертификата са изтеглени през Националната
Коментари Харесай

Издадени са 1.393 млн. цифрови сертификата за завършена ваксинация и само 43 000 за преболедували

Над 1 млн. европейски зелени документа са изтеглени през Националната здравно-информационна система (НЗИС), оповестиха от " Информационно обслужване ". Само за вчерашния ден, когато бяха оповестени новите противоепидемични ограничения, са изтеглени близо 50 000. документа за COVID-19, като 65% от тях са декларирани след 19.00 ч. В момента се теглят по над 1000 документа на минута.

От държавната ИТ компания, показват, че хората, които разполагат с документ в България са доста повече, защото част от тях ги получават от персоналните си лекари или имунизационни центрове на хартия.

Системата за генериране на европейски Коронавирус документ, която беше построена от „ Информационно обслужване “, влезе в употреба на 1 юни 2021 година

До този миг системата е генерирала общо 1.393 млн. документа за приключен имунизационен цикъл. Близо 10 000 са документите за сложена бустерна доза. Над 1 млн. са издадените документи за отрицателен резултат от проучване за ковид, а над 43 000 са за преболедували COVID-19, които са доказани с позитивен PCR резултат.

Потребителите могат да изтеглят своя електронен вид на документа от уеб страницата на НЗИС и да го съхраняват в мобилните си устройства.

През август 2021 година „ Информационно обслужване “ АД обезпечи опция цифровите документи да се изтеглят във формат PKPASS, което разрешава документът да се съхранява в приложение вид „ портфейл “ на мобилни устройства с операционни системи Android и IOS.

Сертификатът е наличен и в PDF формат, който е подобаващ за разпечатване на хартия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР