Над 1 млн. души са се стекли във временни лагери

...
Над 1 млн. души са се стекли във временни лагери
Коментари Харесай

Над 1 млн. души живеят в лагери след наводненията в Индия

Над 1 млн. души са се стекли във краткотрайни лагери в индийския щат Керала, с цел да намерят леговище след наводненията, които погубиха над 410 души, съобщи Агенция Франс Прес.

Жители не престават да търсят заслон, откакто отдръпването на водите разкри огромния мащаб на опустошенията, а военни всеки ден избавят още хора.

Правителството на Керала разгласи през днешния ден, че 1 милион и 28 хиляди души се намират в към 3200 лагера в южния щат, и сподели незабавно има потребност от средства.

Обединените арабски емирства дадоха обещание през днешния ден $100 млн., заяви основният министър на щата Пинарайи Виджаян след диалози по телефона с водачи на ОАЕ.

Сумата е по-голяма от обещаните $97 млн. от централното държавно управление на Индия. Виджаян изиска от него $375 млн., като уточни, че щатът би трябвало да се оправя с вреди в размер на над $3 милиарда

Милиони долари се стигат в Керала от останалата част на Индия и чужбина през последните дни. Други щатски държавни управления дадоха обещание над $50 млн., а министри и шефове на компании обществено се заричат да дадат месечните си заплати.

Спасителните интервенции в този момент се концентрират в най-засегнатите региони, като Ченганур, където над 60 см вода блокират доста пътища, а през днешния ден имаше още превалявания.

Спасителни екипи оповестиха, че хиляди поданици на града не престават да са в домовете си, откъснати от света след 10-те дни на проливни дъждове.

Хиляди военни не престават да обхождат Керала, с цел да оказват помощ на блокирани хора по хълмове и отдалечени региони. Десетки хеликоптери и даже дронове се употребяват за доставка на храни, лекарства и питейна вода на откъснати от света села.
Щатското държавното управление разгласи, че над 10 000 километра пътища са унищожени, а депутатът Шаши Тарур съобщи, че над 50 000 къщи са разрушени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР