Над 1 милион души се включиха в празненствата около гей

...
Над 1 милион души се включиха в празненствата около гей
Коментари Харесай

Над милион се включиха в празненствата около гей парада в Лондон

Над 1 милион души се включиха в празненствата към гей церемониал в Лондон през днешния ден, трансформирайки центъра на английската столица в декориран в цветовете на дъгата фестивал в поддръжка на правата на хората с нетрадиционна полова ориентировка , съобщи АП.

Около 30 000 души в екстравагантни костюми минаха през града на церемониал, призовавайки за тъждество и многообразие. Много от тях развяваха флагове в цветовете на дъгата - знак на придвижването в поддръжка на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните.
 
 Gulliver/Getty Images

Флагът бе повдигнат и над " Даунинг стрийт " 10 - формалната резиденция на английския министър председател Тереза Мей. " Тук, в Лондон, вие сте свободни да бъдете каквито си поискате и да обичате който си поискате ", написа в Twitter кметът на града Садик Хан.

Гей парадът в английската столица се организира за първи път през 1972 година, напомня ДПА.-->
 
 Gulliver/Getty Images

Тазгодишното издание на проявата съответства с успеха на Англия над Швеция в четвъртфинал от международното състезание по футбол, което способства за празничната атмосфера по улиците на Лондон в един топъл и безоблачен ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР