Над 1 милион души се очаква да се наредят на

...
Над 1 милион души се очаква да се наредят на
Коментари Харесай

Стотици хиляди се тълпят по улиците на Лондон, за да се сбогуват с кралица Елизабет II

Над 1 милион души се чака да се наредят на 16-километрова опашка, с цел да се сбогуват с кралица Елизабет II, което поражда терзания у английските управляващи, написа " Дейли мейл ".

Правителството на Англия предизвести чакащите да „ бъдат готови за дълги опашки “ и посъветва хората с деца добре да си помислят дали да взимат със себе си, тъй като е допустимо да се чака до 30 часа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ковчегът на кралицата ще бъде подложен за поклонените в Уестминстър и ще остане там четири дни - от през днешния ден в 17 ч. локално време до 6:30 в понеделник, когато ще се състои погребението ѝ.

Процесията ще тръгне всеки миг от Бъкингамския замък към Уестминстър, отпред ще бъде крал Чарлз III.

Опечалените, които желаят да се простят с някогашния си монарх, ще получат цветни номерирани гривни, преди да се наредят на опашката. Те ще са техният пропуск и опция да изоставен за малко опашката. Разпоредители ще се грижат за по-възрастните или уязвимите хора - ще им оферират чаша чай и в случай че е допустимо, ще им оказват помощ да минат по-напред.

Правителството ще употребява Туитър, с цел да дава информация какъв брой бързо се движи опашката и от кое място към нея могат да се включат още хора. Тя стартира от „ Саутуорк парк “, минава по южния бряг на река Темза, преди да пресече реката по моста „ Ламбет “ и удвоявайки се назад към зала „ Уестминстър “. Би Би Си ще предава излъчвания онлайн от мястото.

Очаква се от стълпилите се над 1 млн. души, към 400 000 да съумеят да се простят с починалата кралица.

Предвиден е по-пряк път към опашката особено за хора с увреждания, който не включва присъединението на по-възрастни хора, тъй като това не е задоволително изискване за заемане на по-предно място опашката.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР