Над 1 800 000 лв. ще струват ремонтните дейности в

...
Над 1 800 000 лв. ще струват ремонтните дейности в
Коментари Харесай

Георги Терзийски, АПИ: 1.8 млн. лв. ще стува ремонтът на участъка от АМ „Струма“ край Дупница


Над 1 800 000 лева ще костват ремонтните действия в сектора на Автомагистрала „ Струма “. Това сподели Георги Терзийски ръководителят на УС на АПИ, в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Агенцията ще предяви като декаданс към причинителя и увредителя на оборудването “, уточни Терзийски. По думите му след пожара на автомагистралата са направени инспекции на 3 800 уреди, където са регистрирани 120 нарушавания. Терзийски добави, че сигнали в Агенцията за боклуци са получени още на 4 април 2018 година от Дупница с писмо като ни уведомяват че има заплаха. „ Извършили сме инспекции тогава и установихме че в региона на оборудването няма съществуване на боклуци:, добави още ръководителят на УС на АПИ.

„ Ние подадохме сигнал до прокуратурата откакто беше повредено оборудването. Не е имало данни за осъществяване на нарушаване или закононарушение “, разяснява още Терзийски. Според него в всеки един миг може под това оборудване да се появи боклук. „ Агенцията сме уведомили Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията, с цел да има надлежно дейности по писменото предписание да бъдат отстранени отвън сервитута само че наоколо до оборудването тези материали за преработване “, изясни Терзийски.

„ По закона за пътищата има обслужващи зони, които според от класа на зоната са от 10 до 100 метра. Понеже тук няма и 10 метра ще бъде издадено такова предписание да бъде освободен терена. Искам да съобщи че главната активност на Агенцията е да построява пътища и да поддържа пътища. Тя не е способена да извършва действия по ръководство на отпадъците “, уточни още ръководителят на УС на АПИ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР