Над 1,8 млн. тона зърно е изнесено през пристанище Варна

...
Над 1,8 млн. тона зърно е изнесено през пристанище Варна
Коментари Харесай

Изнесоха 1,8 млн. тона зърно през порт Варна

Над 1,8 млн. тона зърно е изнесено през пристанище Варна от януари до момента, колкото и за същия интервал на предходната година. Добрата годишна продукция на жито и съществуването на складови бази са забавили акцията по експорта, тъй като родните производители са изчакали цените на международните тържища да се стабилизират. Започналият с месец по-късно износ към този момент е наваксал изоставането и се движи съгласно прогнозите за годината, написа "Стандарт ". Общо над 7,4 млн. тона товари са обработени на пристанище Варна от началото на годината, което е растеж с 3,5%. 10% растеж има при контейнерните товари, които към са към 1,5 млн. тона. Насипните товари, които идват най-вече от девненските фабрики, са в обичайните количества.

От "Пристанище Варна " регистрират опазване на равнището на директните товари, като се притеглят и нови. Тази година на "Варна-Запад " се транспортират товари за най-голямото азербайджанско газово находище "Шах Дениз ". Големи кораби разтоварват във Варна машини и тръби за плана, които не престават към Азербайджан с по-малки плавателни съдове. До момента по тази линия е претрупано 35 000 тона съоръжение.

От врата считат, че годината ще завърши съгласно упованията и до края на декември ще преминат 10 млн. тона товари. Изпълнява се и амбициозната капиталова стратегия на сдружението, която е в границите на 11 млн. лева, планувани за възстановяване на инфраструктура и възобновяване на машинния парк. През последния месец са закупени два дребни и един огромен преден товарач, с които обработката е по-бърза. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР