Над 1/4 от всички туристи, посетили Турция миналата година, са

...
Над 1/4 от всички туристи, посетили Турция миналата година, са
Коментари Харесай

Войната убива надеждите за летния сезон в Турция


Над 1/4 от всички туристи, посетили Турция предходната година, са били от Русия и Украйна – близо 7 милиона души. Преди войната упованията на локалната асоциация на туристическите организации за тази година са били за над 9 милиона гости от двете страни. Сега това число ще би трябвало да се раздели най-малко на две.

Анталия е наричана " перлата на турската ривиера " и Лазурния бряг на съветските и украинските туристи. Според сектора те съставляват към 80% от задграничните гости в града.

Ахмет Юсал е притежател на туристическа организация. Признава, че гледайки новините, не може да спи.

“Войната безусловно умъртви очакванията за сезона. Засега няма анулирани почивки, само че няма и нови резервации, което буди боязън. Явно съветският клиент не знае какво ще прави – общо взето същата неопределеност, която преживяхме поради COVID-19 ”, споделя пред БТВ Ахмет Юсал, шеф на туристическа организация.

Въпреки това се готвят с цялостна пара за новия сезон.

Преди пандемията Русия е страната, от която потеглят най-вече туристи за Турция, а промишлеността способства за 10% от брутния вътрешен артикул на югоизточната ни съседка.

Някои хотели, работещи единствено с съветски туристически организации, се притесняват от цялостен провал. А локални организации се оплакват, че поради изключването на съветски банки от системата за разплащания SWIFT, към този момент губят импортираните депозити за анулирани през последните дни летни почивки.

За разлика от Европейския съюз, Турция не затвори въздушното си пространство за съветски самолети. Това обаче не носи утешение.

Дали вместо към България и Кипър, които поддържат западните наказания, съветските туристи ще се насочат към Турция – тук още не знаят. Но са подготвени да ги посрещнат както и до момента – с отворени прегръдки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР