Над 1.4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000

...
Над 1.4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Промяната в София е бюро по труда за “правилните” хора

Над 1.4 млн. лв. или 700 заплати по приблизително 2000 лв. компенсации коства на софиянци политическата чистка на Васил Терзиев и обединението му. С тези пари кметът можеше да построи най-малко 30 нови детски площадки в кварталите.

Това съобщи пред медии заместник-председателят на Столичния общински съвет и общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев във връзка чаканите повече от два месеца данни за уволнени чиновници на Столична община, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

" Общо 325 специалисти и редови чиновници в Общината са останали без работа, измежду които под 10% са управителните фрагменти. И за какво беше всичко това - с цел да може 325 души от " верните хора " на " Промяната " да бъдат назначени. Това излиза наяве от отговор на мои въпроси до кмета Терзиев и районните кметове от неговата коалиция, " добави зам.-председателят на СОС.

Георгиев напомни, че в предизборната акция Васил Терзиев неведнъж категорично е обещавал, че няма да има политическа чистка в общинската администрация.

" Това се оказа следващата неистина. Шест месеца по-късно са освободени 325 чиновници или 1 милион и 400 хиляди лв. компенсации за заплати. Това значи, че 10% от чиновниците в общината са освободени, с цел да назначат други на тяхно място и всичко това е напълно за сметка на жителите и техните налози. Над 10% са освободените и в районните администрации от кметовете на ПП-ДБ-СС. Разбира се, имаме и кмет рекордьор – кметът на Илинден, който жителите търсят 3 месеца, през които той беше ту в отпуск, ту в болничен и в чужбина. Той е съумял да освободи най-вече хора и то от разстояние – 20 специалисти против компенсации от 70 хиляди лв.. Ето това са прищевките за трудоустрояване на фрагментите на " Промяната " в София. " Промяната " в София се трансформира в бюро по труда ”, съобщи още общинският консултант от ГЕРБ-СДС.

" Има ли право кметът Терзиев да работи с негов екип – несъмнено. Ръководният екип обаче, който е освободен, е 1% от общия списъчен състав на цялата администрация, или 10% от всички освободени. Всички останали са постоянни служители и специалисти, основни експерти, юрисконсулти, счетоводители и впрочем. Ей по този начин, 325 души решили непринудено да изоставен - с цел да не се води всеобщо уволняване са им предлагани по няколко заплати, с цел да си тръгнат по своя воля. Ето това е лъжата на Терзиев от акцията, че няма да прави чистка по отношение на елементарните специалисти ", безапелационен бе Георгиев.

" Когато обстоятелствата приказват и кметът на София би трябвало да замълчи пред истината. Особено когато е подписал документите, " добави Георги Георгиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР