Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание

...
Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание
Коментари Харесай

Българската Коледа вече събра над 1 357 000 лв. |

Над 1 357 000 лева доближиха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната самодейност след края на обичайния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на Българска национална телевизия и БНР в празничната коледна вечер.

Към момента са изпратени 235 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев при започване на декември. До този миг в дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили над 1 078 000 лева, a 44 000 лева са дарени посредством системата ePay.bg. 

Всички участници в концерта, който тази година за пръв път се излъчи на запис, се сплотиха към идеята „ Заедно за децата с хронични болести – да превърнем вярата в действителност “. 

За да помогне на децата с хронични болести, „ Българската Коледа “ има за цел да обезпечи модерна високотехнологина инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. С набраните средства ще бъдат подкрепени деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. 

От сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ обичани български музиканти, реализатори, интелектуалци, актьори, уважавани педиатри, публицисти, спортисти, насочиха вниманието към дарителството и насочиха зов към всички за съпричастност и поддръжка за изпаднали в неволя. По време на концерта бяха разказани и историите на деца, подкрепени от благотворителната самодейност.

Концертът беше осъществен от екипa на „ Дрийм Тийм ” с поддръжката на Българска национална телевизия и Народния спектакъл „ Иван Вазов “, както и със спонсорството на Кауфланд, Обединена Българска Банка, УниКредит Булбанк, Централна кооперативна банка, ТиБиАй, Асарел, Инвестбанк, Солвей Соди, Дънди Прешъс Метъл, Сентилион, Емко, Самел.

Осемнадесетото издание на благотворителната самодейност ще продължи до края на ноември 2021 година. Заявления за подкрепяне на деца се одобряват през цялата година, а за подкрепяне на лечебни заведения – до края на януари. Желаещите да дарят средства за самодейността също могат да го вършат целогодишно посредством sms на 1117, банков превод, посредством уеб страницата www.bgkoleda.bg и системата ePay.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР