Над 1 200 000 километра са изминали народните представители със

...
Над 1 200 000 километра са изминали народните представители със
Коментари Харесай

През 2018 година: Депутати от ГЕРБ и БСП счупиха парламентарните рекорди за...

Над 1 200 000 километра са минали народните представители със служебни коли за 11 месеца. Депутатите имат право да употребяват колите на националното заседание при уговорките си с гласоподаватели в страната. Тази година пък се оказва, че уговорките са били много, оповестява Bulgaria ON AIR.

Депутатите обаче са пътували и отвън страната. За командировки те имат право на самолетни билети. 311 двупосочни самолетни билета е закупило националното заседание за 11 месеца.

Най-пътувалият народен представител из страната е шефът земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Тя е минала над 59 000 хиляди километра със длъжностен автомобил за малко над 11 месеца. Изборният ѝ регион е Сливен, а самата тя изяснява пътуванията с двете си дъщери, които живеят там. 

Зад граници най-активен в пътуванията е шефът на комисията по европейските въпроси Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Той е пътувал 11 пъти за сметка на Народното събрание зад граница. Мотивира се с европейското председателство, както и с заместник-председателското си място в парламентарната асамблея на организацията за сигурност и съдействие. 

А четирима от петимата ръководители на парламентарни групи не са употребявали длъжностен автомобил. Само Волен Сидеров има командировки с парламентарен водач. 

А най-пътувалият народен представител с кола от София е артистът Евгени Будинов. Макар, че изборният му регион е в столицата, той има 11 000 км със служебна кола. Обяснява, че пътува из страната, с цел да разисква законопроекти с шефове на театри.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР