Над 1,2 милионa се очаква да са чуждестранните туристи за

...
Над 1,2 милионa се очаква да са чуждестранните туристи за
Коментари Харесай

Зимните ни курорти са резервирани за коледните и новогодишните празници

Над 1,2 милионa се чака да са задграничните туристи за зимния сезон, което е растеж сред 8 и 11%. Посещенията от чужбина обаче към момента са под равнищата отпреди Covid пандемията.

Хотелите и курортите са запълнени за интервала за коледните и новогодишните празници. Силен интервал за зимния туризъм е и интервалът от средата на януари и началото на февруари, уточни Константин Занков от Института за оценки и разбори в туризма:

" Интересът е от балкански страни, както и централноевропейски, които имат надлежно положителни полетни връзки към България. Така че за ски и сноуборд чакаме добър сезон. Вече за културно-познавателен туризъм и за другите по-алтернативни форми туризъм несъмнено сме много надалеч от равнищата от 2019 година ".

Предпочитани за задграничните туристи са огромните ски центрове. Към по-малките интереса остава местен. Активността на хотелиерите е висока и те основават пакети, които да подтикват хората за ранни записвания.

Заради инфлацията и високите цени на горивата нарастването на цената на престоя за проведените пътувания е сред 11 и 18%, а за някои хотели и до 20 на 100. За българските туристи максимален е ползата към балнео и спа хотелите, ски и сноуборд ваканциите, само че е и ориентирани отвън страната.

" Много чартърни полети имаме за Египет, Тунис, Дубай, Тайланд, както и под наем полет до Лапландия. Същевременно, най-голям интерес бележат европейските столици и надлежно като брой туристи и балканските страни ".

Препоръчително е и сключването на застраховка " анулация на пътешестване ".

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР