Над 1,2 милионa се очаква да са чуждестранните туристи за

...
Над 1,2 милионa се очаква да са чуждестранните туристи за
Коментари Харесай

Очакван ръст на чуждите туристи през зимния сезон

Над 1,2 милионa се чака да са задграничните туристи за зимния сезон, което е растеж сред 8 и 11 %. Посещенията от чужбина обаче към момента са под равнищата отпреди Covid пандемията.
Хотелите и курортите са запълнени за интервала за коледните и новогодишните празници. Силен интервал за зимния туризъм е и интервалът от средата на януари и началото на февруари, уточни Константин Занков.
" Интересът е от балкански страни, както и централноевропейски, които имат надлежно положителни полетни връзки към България. Така че за ски и сноуборд чакаме добър сезон. Вече за културно-познавателен туризъм и за другите по-алтернативни форми туризъм несъмнено сме много надалеч от равнищата от 2019 година ".
Предпочитани за задграничните туристи са огромните ски центрове. Към по-малките интереса остава местен. Активността на хотелиерите е висока и те основават пакети, които да подтикват хората за ранни записвания.
Заради инфлацията и високите цени на горивата нарастването на цената на престоя за проведените пътувания е сред 11 и 18%, а за някои хотели и до 20 на 100. За българските туристи максимален е ползата към балнео и спа хотелите, ски и сноуборд ваканциите, само че е и ориентирани отвън страната.
" Много чартърни полети имаме за Египет, Тунис, Дубай, Тайланд, както и под наем полет до Лапландия. Същевременно, най-голям интерес бележат европейските столици и надлежно като брой туристи и балканските страни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР