Над 1 000 служители от Системата на Кока-Кола в България

...
Над 1 000 служители от Системата на Кока-Кола в България
Коментари Харесай

„Моят зелен град“ обедини 1 000 доброволци от Кока-Кола в разделното събиране на отпадъци от 7 замърсени точки на България

Над 1 000 чиновници от Системата на Кока-Кола в България се включиха в обичайна доброволческа самодейност на компанията „ Моят зелен град ". С общи старания те почистиха нечисти местоположения наоколо до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Инициативата се провежда за 16-та поредна година, като поддържа Световния ден за разчистване и акцията на bTV.

Доброволците събраха разделно над 760 чувала с пластмасови, хартиени, стъклени, железни и текстилни боклуци, които бяха предадени за преработване.

Най-голямата група от доброволци по традиция се събра в столицата, като към тях се причисли и обичаният реализатор Владимир Ампов - Графа, който от години е измежду посланиците на огромното разчистване на България. Заедно те почистиха нечистите сектори в Ловния парк, който се простира на повърхност от 2555,5 дка в сърцето на София.

„ Изключително благополучен съм, че за поредна година нашата визия за стабилно развиване и „ Свят без боклуци " бе споделена от сътрудниците ни и техните близки. С общи старания през днешния ден екипът ни отстрани от картата на България стотици тонове разделно събрани боклуци и им благодаря от сърце за положителния образец, който дружно с локалните общности предаваме към децата ни. Безценно е, че те към този момент схващат разликата сред това да почистват и да не замърсяват. А това е първата и най-важна стъпка към огромната смяна и реализирането на огромната ни цел - премахването на отпадъците от опаковки и постигането на кръговия модел „ от бутилка в бутилка ", показа Саша Маркович, общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България.

Инициативата „ Моят зелен град " се организира в поддръжка на световните задължения на Системата на Кока-Кола до 2030 година да реализира еквивалента на 100% събиране и преработване на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 година да се трансформира във въглеродно неутрална компания.

Като част от предходните издания на акцията екипът на Кока-Кола съумя да озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове у нас. В предходните си доброволчески акции те засадиха над 7 декара гори, събраха над 3 000 чувала с боклуци от десетки местоположения в страната, почистиха над 30 км крайбрежни зони, трансформираха 10 спирки на градския превоз в София в контейнери за събиране на пластмаса и поддържаха други общественополезни начинания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР