Над 1 000 са българите, които чакат за трансплантация у

...
Над 1 000 са българите, които чакат за трансплантация у
Коментари Харесай

Лекар за незаконните трансплантации: Това е едно огромно петно!

Над 1 000 са българите, които чакат за трансплантация у нас. На този декор от началото на годината донорските обстановки са едвам седем. Заложници на болните си тела, на времето, болните преди дни се оказаха и жертва на нечии ползи.

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров разгласи, че болница „ Лозенец ” е забъркана в престъпна скица за противозаконни трансплантации на непознати жители. И освен - определен пациент у нас е получил преимущество пред други трима след разпореждане „ от горната страна ”.

Наричат тази инспекция „ инспекция на откраднатите очаквания ”. В ефира на „ Събуди се ” тематиката разяснява доктор Сибила Маринова - шеф на отделението по реанимация в регионалната болница във Велико Търново и координатор по донорството. 

„ Това е едно голямо леке върху донорството и трансплантациите в България. При всички случаи ще се отрази отрицателно. Надявам се да не загубим изцяло доверието на хората ”, уточни тя.

Според нея доверието в системата може да се върне с проявление на това, че донорството избавя човешки животи. Трябвало да се каже и истината.

„ Кой би трябвало да бъде осъден, ще преценяват способените органи ”, сподели доктор Маринова. 

Като човек с дългогодишна процедура в областта на донорството тя беше безапелационна, че никой не ѝ се е обаждал или предложил да извърши дейности, в прорез с нормите.

„ До този миг не бях чувала, че се случват такива неща. От пет години изяснявам, че българският закон е по този начин изработен, с цел да няма злоупотреби ”, добави координаторът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР