Начуихме много тежък урок, че не трябва да имате троянски

...
Начуихме много тежък урок, че не трябва да имате троянски
Коментари Харесай

Кирил Петков: Научихме много тежък урок

Начуихме доста тежък урок, че не би трябвало да имате троянски кон в обединението, тъй като тогава не можете да постигнете нещата, които желаете. Трябва да се фокусираме върху това да имаме 121 депутати, самостоятелни от задкулисието. Това съобщи от Раднево съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков.

" Няма да вършим безпринципни обединения, няма да има евроатлантически обединения с ГЕРБ, без значение дали ни се обаждат от Щатите. Никой не ни се обажда, тъй като знаят, че никой не може да ни повлияе. Независими сме от непознати играчи, финансирания и непознати сили. Ще имаме повече специалисти с повече бели коси. Няма да сме единствено млади. Това са част от уроците, които научихме за последните 7 месеца ", добави още той.

Кирил Петков коментира и газовите доставки за страната ни. Той уточни, че най-важното сега е служебният кабинет да не изпусне да резервира слотове през септември. " Говорих с енергийния министър на Гърция и той ми показа, че това, което е очаквал - по-интензивни диалози с българското държавно управление, не се е случило, само че значимото сега е септември месец. Тогава ще бъдат търговете за слотове за цялата друга година. Много е значимо служебното държавно управление да не изпусне тези слотове ", уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната " и разясни, че резервирането на слотове за доставка на газ през януари, февруари и март се случва точно през септември. 

" Трябва да имаме всички вероятни варианти на диверсификация. Най-важното е да има сигурност на доставките. Зимата би трябвало да бъде посрещната по- най-хубавия метод. Изчисляваме да използваме същата тактика както за електрическата енергия, да я създадем и за газа по този начин, че да има предвидимост за цената на газа с механизма за отплата. Направихме го за битовите консуматори, само че в този момент мислим, че това би трябвало да се направи за всички ", разяснява още Петков.

" Нещо доста значимо, когато става въпрос за слотовете в Гърция и Турция - всичко, което се разтоварва в Гърциия и Турция би трябвало да мине през България, с цел да стигне до Централна Европа. Ние сме основна инфраструктура по пътя. Ние потрябваме 3 милиарда кубически метра, само че можем да продадем 20 милиарда кубически метра газ към Централна Европа. Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, в случай че не се употребява там, би трябвало да мине през България, с цел да стигне до Европа. В изклщчително добра позиция сме да вземем
слотове освен за нашето ползване, а и по принцип за газ, който да стигне до Европа ", изясни от своя страна съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР