Начините за превенция на агресията срещу медици се обсъждат на

...
Начините за превенция на агресията срещу медици се обсъждат на
Коментари Харесай

Дискусия ​за превенция на агресията срещу медици

Начините за предварителна защита на експанзията против медици се разискват на полемика, проведена от Българската асоциация на експертите по здравни грижи. Сред концепциите е полагането на общественополезен труд като наказване за нападателни пациенти, както и основаването на база данни за такива.

Вижте повече в директното включване на Цанка Николова в обедните ни вести.

" Ние сме призвани да лекуваме, а не да водиме война " - това е мотото, под което се организира полемиката. Данните сочат, че с изключение на физическо принуждение, лекарите стават все по-често и жертви на вербално такова.

Каква е обстановката в страната по този наболял проблем и за какво би трябвало да се борим с него - разясниха Милка Василева, ръководител на УС на Българската асоциация на експертите по здравни грижи и Нели Нашева от Български лекарски съюз.
Милка Василева, ръководител на УС на БАПЗГ: Бяха взети ограничения, в законодателството бяха направени промени, тъй че тези дейности са криминализирани, само че за жалост не всички са регистрирани или тези, които са криминализирани получават извънредно ниски присъди и в действителност това няма възпитателната мярка в обществото. Агресията продължава на всички равнища и ние считаме, че би трябвало отговорно да стартираме тази полемика в цялата страна.Нели Нешева, БЛС: Недопустимо е всяка година жертва на физическата експанзия да стават 70 - 80 представители на здравното съсловие, а наказаните измежду да са по-малко от 5 на година.
Идеята на полемиката е да се основат права за медиците, с цел да могат и те да търсят правата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР