“Начинът, по който трябва да реагираме на кризата, е консолидирано

...
“Начинът, по който трябва да реагираме на кризата, е консолидирано
Коментари Харесай

Веска Ненчева: С увеличаването на минималната заплата показахме, че можем да сме консолидирани по важните теми

“Начинът, по който би трябвало да реагираме на рецесията, е консолидирано и солидарно. Това е един от методите - увеличението на минималната работна заплата на 850 лева, за което успяхме да убедим нашите политически  сътрудници и съперници. Видя се, че можем да бъдем консолидирани по тематики, които са значими за българското общество. ” Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Веска Ненчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
Тя дефинира като липса на отговорност от страна на държавното управление да не внесе бюджет за 2023 година “Дали е постоянно и служебно държавното управление, няма никакво значение, тъй като народът, който има потребност от тези средства, е еднакъв ”, акцентира Ненчева. 
Според депутата от “БСП за България ” политиците са си научили уроците и ще създадат рационални оферти сред първо и второ четене на закона за удължение на бюджета, с цел да не се стига до “предизборно наддаване ”. 
“Надявам се другата седмица да приемем друго нещо, което предлага Българска социалистическа партия - безплатните учебници за децата от 1-ви до 12-ти клас. От дълго време отстояваме и майчинството през втората година да се изравни с размера на минималната работна заплата ”, добави Веска Ненчева.
“Чисто механически нямат съображение да ни отхвърлят за Шенген. От друга страна, сигналите, които ни дават, са мотив да помислим за промени, свързани с правораздаването. В предишни години ние два пъти сме пускали сигнали за положението на оградата. Обезпечаването на защитата на границата - това трябваше да мине през бюджета. Ето я и отговорността на държавното управление ”, уточни тя.
“От почитание към проф. Габровски се отзовахме на срещата, само че поръчката, която сме дали за държавно управление с мандат на ГЕРБ, е ясна от дълго време - няма по какъв начин да подкрепим. За третия мандат - като пристигна време, ще се съберем в нашия групов орган и ще решим ”, сподели още Ненчева по тематиката за сформиране на постоянно държавно управление.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР