Начинът, по който се управлява, обективно се вижда от резултатите

...
Начинът, по който се управлява, обективно се вижда от резултатите
Коментари Харесай

Шефът на БДЖ: Оставки? Ние вадим дружеството от фалит

Начинът, по който се ръководи, обективно се вижда от резултатите на сдружението, ние го извадихме от банкрут. В края на 2009 година не можеха да се заплащат заплатите, в този момент никой не приказва за банкрут, приказваме за закупуване на нови влакове. Така изпълнителния шеф на холдинг „ Български държавни железници “ Владимир Владимиров разяснява настояванията на Българска социалистическа партия за оставки в БДЖ.

През 2009 година сдружението имаше 850 млн. отговорности , а към 1 март тази година задлъжнялостта по баланс ще бъде 360 млн. , изясни той. И добави, че една огромна част от тези пари са дадени от страната като заем, с тях ще бъде повишен капиталът и те не подлежат на връщане . Друга дребна част са оперативни отговорности към личния състав, да вземем за пример, или разнообразни счетоводни планове. Реално това, което би трябвало да бъде платено, е 196 млн . От тях 100 млн . са към втория облигационен заем, които са извънредно проблематични – текат тежки наказателни лихви, наказани сме по всички вероятни каузи, ще има още по-тежки последици, сподели той. Затова чака да има сериозна държавна интервенция , с цел да може да се погасят тези отговорности до края на годината . Това е жизненоважно за сдружението, с цел да можем да решим всички останали проблеми, уточни изпълнителният шеф.

По думите му железниците не натрупат нови отговорности, в противен случай , „ понижаваме отговорностите, без да сме взели 1 лев заем “.

За състава на БДЖ Владимиров уточни, че вагони все още не липсват . Закъснения има, призна той, като посочи, че една част са по причина на БДЖ, само че друга са отвън сдружението.

Гостът уточни, че се готви п роцедура за нови мотрисни влакове, която ще стартира през април . За задачата „ страната е планувала 35 млн. финансов трансфер. Очакваме през първите две години да създадем предплатено заплащане по 35 млн. и по-късно, с останалите, в границите на 10 години всичко да бъде изплатено “.

На въпрос за изключителния труд на машинистите Владимиров призна, че подобен има, само че посочи, че в БДЖ той се калкулира по Наредба 50 и груповия трудов контракт. Той уточни, че за труд се счита и пътуването на машиниста от вкъщи му до депото, инструктажа и пътуването му до началната точка на курса, който би трябвало да извърши, както и прибирането му вкъщи. В това време той е пасажер и в случай че се извади пътуването, няма ексклузивен труд. Но не значи, че не търсим решение на казуса, добави гостът.

Той отхвърли обвиняванията, че локомотиви да влизат за мним ремонт , като уточни, че прокуратурата сега прави инспекция на БДЖ и за поправки, и дали има чиновници, които не идват на работа.

Според Владимиров такива чиновници няма хора от футболния тим не са зачислени на избрани позиции. Има чиновници, които играят футбол в свободното си време. За този тим не се дават пари, това е съдружие, което се намира отвън БДЖ, съобщи той.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР