Начинът, по който се третират работещите, е също толкова огромна

...
Начинът, по който се третират работещите, е също толкова огромна
Коментари Харесай

„Правата на работа и профсъюзите остават дебела червена линия между Кийр Стармър и Риши Сунак“

Начинът, по който се третират работещите, е също толкоз голяма разграничителна линия сред лейбъристите и торите през днешния ден, както и преди 40 години.

Преди четири десетилетия този месец консервативното държавно управление на Маргарет Тачър смразяващо забрани синдикатите в GCHQ.

Правилото в базата за наблюдаване в Челтнъм, оповестено през януари 1984 година, клюки синдикалистите като непатриотични и 14 герои в последна сметка бяха уволнени, тъй като отхвърлиха рушвет от £1000, с цел да се откажат от главните си права.

Ужасяващо последваха конфликти на работното място в цяла Англия – 12-месечна стачка на миньорите, почнала през март, локаут на Уапинг на Рупърт Мърдок и всеобщи уволнения на моряци от Дувър измежду тях.

Когато лейбъристите завоюваха властта през 1997 година, те анулираха възбраната на GCHQ и усъвършенствани трудови права.

Историята ще се повтори през 2024 година, в случай че лейбъристите завоюват общите избори, защото трудовите и профсъюзните права остават дебела алена лини...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР