Начинът, по който протекоха парламентарните избори в Грузия вчера, е

...
Начинът, по който протекоха парламентарните избори в Грузия вчера, е
Коментари Харесай

Изборите в Грузия бележат отстъпление от демокрацията, твърдят местни и чуждестранни наблюдатели

Начинът, по който протекоха парламентарните избори в Грузия през вчерашния ден, е доказателство за оттегляне от демокрацията в страната, обявиха през днешния ден наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), представени от Ройтерс и от Българска телеграфна агенция.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " получи над 54% от гласовете на парламентарните избори, заяви изборната комисия, само че резултатът беше оспорен от опозиционните партии.

Наблюдатели от Европейския парламент на изборите в Грузия споделиха, че са станали очевидци на измами в хода на изборния развой и че вотът е " оттегляне от демокрацията " в страната - кандидатка за участие в Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

" Дълбоко обезпокоени сме от отстъплението на демокрацията в Грузия. Протичането на вчерашните избори, за жалост, е доказателство за това ", обявиха наблюдаващите от Екологичен потенциал, уточнявайки, че са били очевидци на случаи на " натъпкване на урните с бюлетини " и " физически набези " против наблюдаващи.

Грузинските наблюдаващи също оповестиха за нарушавания при произвеждането на изборите, показва ДПА.

Наблюдатели от няколко неправителствени организации (НПО) оповестиха за съществени нарушавания на изборния развой Асоциацията на младите адвокати в Грузия заяви за многочислени случаи на неведнъж гласоподаване. Асоциацията съобщи, че работата на наблюдаващите й е била възпрепятствана и настоя изборната комисия да внесе изясненост по тези въпроси. Други Неправителствени организации означиха, че резултатите не отразяват волята на гласоподавателите. Проевропейската съпротива, която участваше в разнообразни обединения, не призна предварителните резултати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР