Начинът, по който ние играем игри с карти, може да

...
Начинът, по който ние играем игри с карти, може да
Коментари Харесай

Джендърите нямат спирка, разработиха полово неутрални карти за игра СНИМКИ

Начинът, по който ние играем игри с карти, може да се промени вечно, откакто дипломант по правосъдна логика на психиката от Нидерландия сътвори ново тесте, в което няма попове (крал на английски), дами (кралица на ангийски) или валета.

За пръв път концепцията хрумнала на фенката на картите, 23-годишната Инди Мелинк, до момента в който тя е показвала разпоредбите на игра с карти на собствен братовчед. Докато учила роднината си на играта, тя осъзнала "неравенството " сред това, да имаш поп или дама, и че попът е по-ценен от дамата.
След окуражаване от татко си, Инди решила да сътвори свое лично тесте карти със злато, сребро и бронз, които да заместят, попа, дамата и валето.


"Тази подчиненост, че попът е по-ценен от дамата, това неравноправие въздейства върху хората в ежедневния им живот, тъй като това е следващият метод, по който се споделя на някой, че той не е толкоз значим, колкото другия ", размишлява младата жена.

"Дори и най-малките неравенства като това имат огромно значение ", акцентира тя.

След като се заиграва с класическо тесте карти, Инди в последна сметка измисля системата, която заменя обичайните поп, дама и вале със злато, сребро и бронз. Първите ѝ 50 тестета са били стремително изкупени от нейните другари и членове на фамилията.

След първичния триумф на новото "джендърски неутрално тесте ", Инди взема решение да направи още и да стартира да ги продава в интернет.

Само в границите на месец тя е съумяла да продаде над 1 500 тестета в страни като Белгия, Германия, Франция и Съединени американски щати.


Виждайки, че тестето ѝ става все по-популярно, Инди опитва картите си и при игри сред професионални играчи, които в никакъв случай до в този момент не са се интересували от половото неравноправие в картите.

Берит ван Добенбург, шефът на Асоциацията по бридж в Холандия, споделя, че е доста значимо хората да се замислят за неравенството сред половете, само че това би било доста мъчно, тъй като за задачата са нужни публични промени в разпоредбите на игрите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР