Начинът на комуникация е изключително грешен, смята лидерът на ГЕРБНяма

...
Начинът на комуникация е изключително грешен, смята лидерът на ГЕРБНяма
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Много се разминаваме с ППДБ

Начинът на връзка е извънредно неверен, счита водачът на ГЕРБ
Няма да има поддръжка за по-висок Данък добавена стойност за ресторантьорите

Ръководителите на службите се употребяват с доверието на сътрудниците

“Оставиха ни в петък вечерта да пазиме Закона за енергетиката, а те (бел. ред. ППДБ) отидоха на предизборна акция. В ден, в който хиляди стачкуват, в Народното събрание сме оставени сами. Хората си направиха изводите, доста се разминаваме с ППДБ ”. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си Пловдив през днешния ден. Повод за него беше откриването на новата естрада на стадион “Локомотив ”.

“Начинът на връзка на ППДБ с енергетиците е извънредно неверен. Така надменно не може да се комуникира с протестиращите, те са български жители ”, уточни още Борисов във връзка митинга на енергетиците и миньорите.
“Искам да се обърна към премиера, държавното управление и миньорите: Блокирането не е излаз, тормози доста други жители ”, сподели той и прикани за разговор.

Борисов разяснява и законопроекти, които болшинството се кани да внесе. “Разговарях с Асен Василев и споделих, че ние няма да подкрепим това за ДДС-то за ресторантьорите, които претърпяха доста в коронавирус нервността ”, уточни той.

“Що се касае до службите - всичко свършихме, та в този момент стигнахме до службите. В момента ръководителите на тези служби се употребяват с огромно доверие от сътрудниците. Тези шефове са назначавани по времето на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Няма нито един, който да се е усмихнал на наша фотография - всичко е изринато и изчистено, изчегъртано ”, сподели Борисов.

Нека не ни предизвикат с внасяне на законите, няма да ги подкрепим, добави той.
Позиция на Делян Пеевски: Василев да премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание
Факти будят неразбиране



В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Народното събрание, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, изрaзява назад мнение пред медиите. Това декларира в своя позиция депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

“Конкретният мотив е контрактуваното в наша среща опазване на 9%-то Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на препоръчаната от него мярка, известна като “донос-бонус ”. В извършения диалог в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов и Делян Добрев, тематиката беше разисквана задълбочено и при ясно заявена поддръжка за това да се извърши пакет от ограничения, бе реализирано изрично общо единодушие, в това число и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. (...) За страдание, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерски съвет, с цел да се отметне от постигнатите сделки, а в ефира на БТВ в неделя още веднъж настоя за своето решение да върне 20% Данък добавена стойност за сектора. (...)

Дълбоко имам вяра в това, че разсъдъкът ще надделее над персоналните упоритости и със съзнанието за мястото на всеки един в тази формула на властта, министърът на финансите ще премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание, изключително в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет ”, показва Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР