Начинът на хранене е от значение, когато става въпрос за

...
Начинът на хранене е от значение, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Начинът на хранене повлиява лечението на рак

Начинът на хранене е от голяма важност, когато става въпрос за взимане на ограничения против диабет или високо кръвно налягане, само че предварителните резултати от ново проучване демонстрират, че може да играе роля също при лекуване на рак, съобщи Агенция Франс Прес.

Резултатите от опити с мишки сочат, че фрапантно пониженият банкет на аминокиселини, които се съдържат в аленото месо и яйцата, усилва ефикасността на химио- и радиотерапията, като забавя растежа на раковите формирания. " Все още е доста рано да се вършат изводи за възможна резултатност при хората ", съобщи ръководителят на екипа Джейсън Локасейл от университета Дюк в Северна Каролина.

В рамките на проучването с мишки бил понижен приемът на нужната за действието на организма аминокиселина метионин . Тя би трябвало да се одобри с храната, защото организмът не може самичък да я създаде. Въпросната аминокиселина е забъркана в основни за метаболизма реакции, само че е употребена също от ракови кафези за растежа им. Учените тествали рестриктивния хранителен режим върху мишки в положително здраве, с цел да ревизират дали има упования резултат върху метаболизма. След това го тествали и върху гризачи, наранени от колоректален рак и сарком на меките тъкани.

Оказало се, че дребната доза химиотерапия, която не е ефикасна при колоректален рак, довела до значимо понижаване растежа на туморите . Същият резултат бил следен при съчетание на понижения банкет на метионин с радиотерапия върху мишки , наранени от сарком на меките тъкани.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Нейчър ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР