Начин на живот ли е чалгата или е просто стил

...
Начин на живот ли е чалгата или е просто стил
Коментари Харесай

Виктор Стоянов "Ергенът" влиза в чалгата?

Начин на живот ли е чалгата или е просто жанр в музиката, на който народът ни обича да се забавлява? Това ще се опитаме да разберем дружно с нашите посетители Елизабет Методиева и Виктор Стоянов, които взеха присъединяване в дълго чакания филм на Мариан Вълев " Чалга ”.

Виктор, " Ергенът ” звучи сносно като чалга псевдоним, не мислиш ли? А ти, Елизабет, избра ли си своя?

Виктор: Наистина, като се замисля, доста чалга звучи. Но към този псевдоним не бих присъединил името си, дано остане единствено " Ергенът ”.

Елизабет: Да, бих употребила този от кино лентата, само че ще разберете, откакто излезе лентата.

Ще си приказваме за новия филм на Мариан Вълев на име " Чалга ”. Как минаха фотосите?

Е: Филмът напълно скоро ще бъде във всички кина в страната. Снимките минаха безусловно като един момент, макар че продължиха 6 месеца. Имаше фотоси по морето, по-късно снимахме в Перник, в София, а финалът заснехме безусловно предходната седмица. Аз, дружно с Диляна Попова, съм изпълнителен продуцент на кино лентата и се занимавам с PR и реклама. За първи път се топвам в този аспект на киното и се веселя, че дебютът ми беше точно с Мариан Вълев.

В: Аз бях на снимачната площадка единствено два дни, само че те за мен бяха извънредно тежки, тъй като ги бях комбинирал с турнето на Кирил Кирилов, в което бях участник. Приключихме на сцената в 12:00 вечерта и по-късно трябваше да пътувам до Варна, с цел да снимаме. Все отново беше доста занимателно, екипът беше доста обединен, отворен към връзка и към самия мен, който няма никакъв опит. Надявам се да съм извършил желанието на Мариан Вълев. Усещането да фотографирам филм беше доста по-различно - следвах сюжет, правех се на човек, който не съм.

Това е първият български филм, сниман напълно с телефон. Какви бяха компликациите? Може ли телефонът да догони качеството на камерите?

Е: Със сигурност беше предизвикателство, изключително за снимачния екип. Филмът е сниман със Samsung Galaxy S 22 Ultra. Не сме употребявали камера и скоро феновете сами ще могат да схванат дали качеството в действителност може да се съпоставя с това на камера.

Как пристигна концепцията за кино лентата?

В: Филмът наблюдава пътя на едно момиче, което желае да стане известно непременно. Според мен е сниман с телефон, с цел да се покаже до къде са стигнали технологиите в наши дни.

Е: Снимането с телефон ни разреши да се разгърнем като местоположения. Установихме, че сме посетили повече от 100 места. Аз към този момент гледах кино лентата на недодялан монтаж и не мога да видя никаква разлика в картината.

Вие слушате ли чалга?

Е: Ако някой ти каже, че не слуша чалга, тотално лъже. Просто няма по какъв начин да съществува човек, който в никакъв случай през живота си да не е слушал чалга.

В: В предишното и аз съм слушал чалга Между другото започнах да преоткривам много ретро части, даже имам и обичана ария, за чието име обаче не мога да се сетя. Тази музика ме връща в юношеските ми години. В момента не чувам, като изключение вършат единствено визитите ми в дискотека.

Защо приказваме за чалгата с неприятно? Какво схващат хората под чалга просвета?

Е: Аз имам вяра, че и в чалгата има доста стойностни песни, там се реализират планове на извънредно високо равнище. Чалгата като просвета е това нещо, което тормози хората, а не толкоз самата музика. За мен музиката и културата имат много огромна разлика. Чалга културата се показва в стандартите и идеалите, които си построиха девойките в последните години.

Виктор, какво мислиш за новия ерген?

Трейларът още не съм го видял. Не го познавам, само че знам, че е много сполучлив пианист. Искрено му завидях, тъй като пианото ми е обичаният инструмент и постоянно съм мечтал да мога да изсвирвам. Дори неотдавна си купих пиано. Сигурен съм, че той е страховит и нямам самообладание да го виждам, за разлика от моя сезон. Нямам визия дали вторият сезон може да стане по-успешен. Все още не знам кои аа девойките, които вземат участие.

Каква е цената на известността?

Е: Славата взима от всеки това, което е подготвен да даде! Не считам, че най-важното нещо е да си прочут. Най-важното е да правиш това, което те изпълва с обич. Като дребна мечтаех да бъда публицист, тъй като ме дразнеха подправените вести и желаех да се преборя с тях.

В: Аз пък мечтаех да отпътувам с технологии. Винаги съм си представял едно минималистично място, обвързвано с технологии. Уви, не се занимавам с нищо такова, само че попаднах в страхотна среда.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР