Начело на служебното правителството като министър-председател застана председателят на Сметната

...
Начело на служебното правителството като министър-председател застана председателят на Сметната
Коментари Харесай

Служебният кабинет на Гърция положи клетва frognews.bg

Начело на служебното държавното управление като министър-председател застана ръководителят на Сметната палата Йоанис Сармас, а държавен министър е някогашният ръководител на Съда на Европейския съюз и някогашен вътрешен министър на Гърция Василиос Скурис.

 

Постовете на външен министър и министър на защитата заеха Василиос Каскарелис и Алкивиадис Стефанис. Теодорос Пелагидис пое Министерството на финансите, Елени Лури - Министерството на развиването и вложенията. Начело на вътрешното министерството е Калиопи Спану, а на правораздаването Филипос Спиропулос.

 

Министерството на образованието и вероизповеданията е поето от Христос Китас, а Патрина Папаригопулу става министър на труда и обществените въпроси. Здравното министерство беше поверено на Анастасия Котаниду, околната среда и енергетиката - на Панделис Капрос, а на отбрана на жителите - на Хараламбос Лалусис.

 

Министерство на културата и спорта е под управлението на Йоргос Кумендакис, а на миграцията и убежището Даниил Ездрас. Министър на цифровата политика е Сократис Кацикас, а на инфраструктурата и превоза Янис Голиас. Министерството на морския флот и въпросите на островите е предадено на Теодорос Клиарис. Йоргос Цакирис е министър на аграрното развиване и храните, Йоанна Дрета на туризма, а министър на климатичните промени и гражданската отбрана е Евангелос Турнас.

 

" Имаме волята да дадем най-хубавото от себе си. Това е един месец и едно държавно управление без политически пристрастия, което ще бъде изцяло функционално ", съобщи представителят на служебното държавно управление Илиас Сякандарис преди церемонията.

 

Очаква се след церемонията по полагане на клетва кабинетът на служебното държавно управление да инициира съвещание в резиденция „ Максимос “, след което министрите ще се насочат към своите министерства за церемониите по предаване на властта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР