Началото на юли ни посреща с високи температури от 37-38

...
Началото на юли ни посреща с високи температури от 37-38
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Началото на юли ни посреща с температури от 37-38 градуса

Началото на юли ни посреща с високи температури от 37-38 градуса. Това сподели в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Европейският център дава по-сериозни превалявания в Западна България, до момента в който американският модел споделя, че няма да е чак толкоз ужасно “, посочи проф. Рачев.

„ Има опция за формиране на купесто-дъждовна облачност със слаба градушка. Проявите на интензивни превалявания и градушки обаче ще стават все по-малки “, изясни професорът.

Георги Рачев изясни, че до четвъртък, 7 юли, предстоят дни с високи оптимални температури към 30-33 градуса за София, минималните ще бъдат към 17-19 градуса.

„ От петък обаче за към четири дни ще нахлуе малко по-хладна въздушна маса, която ще образува и превалявания. Температурите ще се намалят и оптималните към този момент ще са към 25-28 градуса “, добави професорът.

„ По Черноморието оптималните температури през първата половина на месеца ще са към 27-30 градуса, не се чакат превалявания “, в умозаключение сподели проф. Рачев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР