Началото на тазгодишния Sofia Open беше дадено по-рано днес с

...
Началото на тазгодишния Sofia Open беше дадено по-рано днес с
Коментари Харесай

Донски потегли ударно, но не успя да донесе първа българска победа на Sofia Open

Началото на тазгодишния Sofia Open беше обещано по-рано през днешния ден с триумф в поредни сетове на Уго Юмбер над Ернестс Гулбис, като на нас ни предстоеше още във втория дуел за деня на централния корт да следим един от родните представители в конкуренцията. Александър Донски през вчерашния ден получи " уайлд кард " за квалификациите, който беше възложен на Адриан Андреев, само че заради уговорката си на Чаланджъра в Генуа, Ади беше възпрепятстван да вземе присъединяване на шампионата в София.

По този метод 24-годишният българин, роден във Филаделфия, получи опция да се състезава в родната ни столица и жребият го изправи на старта в пресявките против някогашния номер 18 Андрес Сепи, в чиято визитка проличава триумф над Роджър Федерер. Нашенецът, намиращ се на 592-а позиция в международната класация, въобще не изглеждаше впечатлен от тогавашните триумфи на италианеца и опитваше да дефинира темпото на игра посредством мощни удари, само че силите му се оказаха незадоволителни да повали петия подложен в схемата на квалификациите и отстъпи след час и 25 минути на корта - 4:6 2:6.

Началото за българина беше извънредно обещаващо, откакто той записва три аса в откриващия си сервис гейм и в последвалите минути употребява импулса, с цел да осъществя ретур уинър, който го изведе напред в резултата с пробив - 2:0. Под знака на добитата убеденост, родният представител опита да наложи волята си, само че неточности в завършващата фаза на офанзивите му означаваха стремително възобновяване на паритета от италианеца. След този миг нататък интригата стана по-голяма отвсякога и позитиви имаше за всяка от двете страни на мрежата, като Донски първо отрази брейкбол, с цел да доближи свои такива при 0:40 в подаването на тогавашния номер 18, само че ги пропиля неистово и привидно пречупен от разликата в психическата резистентност сред него и ветерана инкасира късен пробив, губейки дебютния сет.

Във втората част, под знака на разочарованието от първата, нашенецът съобщи сервиса си на нула и направи всичко по силите си да се бори, само че съумя само да си обезпечи четири шанса за рибрейк, преди още веднъж да допусне пробив, който беше съпроводен и от медицински таймаут. След интервенцията равнището на Алекс очевидно се повиши и той се разписа в резултата, изчиствайки нулата против името си, но Сепи остана все по този начин праволинеен на начален удар и затвори срещата в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР