Началото на сезон 2023 във Формула 1 за Шарл Леклер

...
Началото на сезон 2023 във Формула 1 за Шарл Леклер
Коментари Харесай

Ето как Леклер ще се опита да превъзмогне наказанието си в Саудитска Арабия

Началото на сезон 2023 във Формула 1 за Шарл Леклер не върви по никакъв начин безпрепятствено. В Бахрейн преди две седмици водачът на Ферари не съумя да стигне до финала след щета в неговата задвижваща система.

На „ Сахир “ монегаскът употребява своите две позволени от правилника контролни електроники, които се оказа, че са прекомерно развалени и няма да могат да бъдат употребявани наново. Това принуди Ферари да конфигурират третата контролна електроника в болида на Леклер за старта на уикенда в Саудитска Арабия, което носи на монегаска наказване от 10 места обратно на стартовата решетка. Тази глоба стана публична след началото на първата свободна подготовка по-рано през днешния ден.
 Леклер отива с 10 места обратно на старта Леклер отива с 10 места обратно на старта
Още преди нея Леклер приказва пред медиите на пистата в Джеда и изясни по какъв начин той и тимът му възнамеряват да превъзмогнат това наказване. По думите на монегаска в гаража на Скудерията ще заложат на опция тактика (старт с по-твърди гуми) и дълга първа серия от обиколки. Освен това във Ферари ще се надяват и на излизане на колата за сигурност в подобаващ миг, с цел да може Леклер да направи „ безвъзмезден “ стоп за промяна на гуми.
 Сайнц за проблемите на Ферари: Не трябваше да започваме сезона по този начин Сайнц за проблемите на Ферари: Не трябваше да започваме сезона по този начин
„ Много е допустимо да има кола за сигурност, само че ние ще се фокусираме единствено върху себе си. Много е мъчно да се планува по кое време ще има кола за сигурност, тъй че ние ще се опитаме да използван най-хубавата допустима тактика, която да ни отклони от другите и да ни разреши да създадем нещо друго “, сподели Леклер.
 Ферари с първи усъвършенствания за сезона в Джеда Ферари с първи усъвършенствания за сезона в Джеда
В предходните две издания на Гран При на Саудитска Арабия колата за сигурност направи най-малко една аудиенция на пистата в хода на надпреварата, а през предходната година точно нейното наличие се оказа основно за развиването на конкуренцията. Автомобилът за сигурност бе изкаран на пистата тъкмо когато водачът Серхио Перес бе направил своя пит стоп, само че „ безплатните “ стопове, които Леклер, Макс Верстапен и Карлос Сайнц имаха шанса да създадат им разрешиха да прескочат мексиканеца, който преди този момент водеше удобно в конкуренцията.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР