Началото на предварителните контакти между Гърция и Турция е обнадеждаваща

...
Началото на предварителните контакти между Гърция и Турция е обнадеждаваща
Коментари Харесай

Мицотакис: С Турция правим обнадеждаваща стъпка в правилната посока

Началото на предварителните контакти сред Гърция и Турция е обнадеждаваща стъпка в вярната посока, ние избираме да дадем късмет на дипломацията да откри взаимно задоволително решение, съобщи гръцкият министър председател в изявление за френския " Фигаро ".
Говорейки за връзките с, Мицотакис сподели, че има два пътя - единият към разговор и дипломация, учредени на интернационалното право, а другият - към ескалация и напрежение, които " неизбежно ще доведат до европейски ограничения за Турция ".
 Ще има ли стопляне на връзките Анкара-Атина? Ще има ли стопляне на връзките Анкара-Атина?
Министрите на външните работи на Турция и Гърция Мевлют Чавушоглу и Никос Дендиас се срещат в четвъртък за първи път след ескалацията н...
„ Гърция, сходно на Европейски Съюз, желае да усъвършенства връзките си с Турция, само че разпоредбите съществуват, с цел да се съблюдават. По време на последната среща на върха на Европейски Съюз бяха повдигнати основни въпроси във връзка с контактите с Турция, като митническия съюз и ръководството на миграционните талази. И беше ясно казано, че в случай че Турция продължи да работи едностранно и нападателно, ще се сблъска с последици, сподели Мицотакис. Той изясни, че предварителните контакти сред двете страни се чака да стартират скоро и не изключва опцията за среща с турския президент, нищо, че сега такова нещо не се възнамерява.
По отношение на вчерашното решение на Атинския съд за, гръцкият министър председател разяснява, че това е " същинска победа за демокрацията " и затваря " мрачен епизод в публичния живот на страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР