Началото на новата седмица е вече тук, а с това

...
Началото на новата седмица е вече тук, а с това
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Без размествания в топ 10, шампионите Руне и Баез с огромен скок

Началото на новата седмица е към този момент тук, а с това е време и за обновяването на международната класация. Промени в челото на класацията обаче липсват, защото по-голямата част от топ състезателите взеха решение да пропуснат конкуренциите в Мюнхен и Ещорил, с цел да се съсредоточат върху идния Мастърс в Мадрид. Така Новак Джокович резервира водачеството си, следван от Даниил Медведев и Александър Зверев, а челната петица се добавя още от Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Най-значителен напредък през днешния ден бележат първенците от миналата седмица, а точно Холгер Руне и Себастиан Баез. Двамата младоци за следващ път демонстрираха, че новата генерация тенисисти настава с бързи темпове, и справедливо през днешния ден означават върхово класиране. Баез се изкачва с 19 позиции и към този момент е 40-и в света, до момента в който скокът на Руне е още по-забележителен - с цели 25 места, които му оказват помощ да прогресира до №45 в подреждането.

Освен тях още петима от най-хубавите играчи през седмицата означават сериозен скок и доближават най-високото си класиране, като това са Франсис Тиафо (№25), Себастиан Корда (№30), Ботик Ван де Зандсхулп (№31), Миомир Кецманович (№32) и Оскар Оте (№52).

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР