Началото на новата работна седмица е вече тук, с което

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, с което
Коментари Харесай

Ранглисти: Томова напуска топ 100; Андреев близо до завръщане в първите 200

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, с което настъпва време за обновяването на международната класация, която през днешния ден надалеч не носи толкоз радостни вести за феновете на тениса у нас.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова от началото на новия сезон по този начин и не съумява да откри оптималния темп в представянето си, заради което поредицата ѝ от три следващи загуби на старта на тазгодишната тенис акция се оказа повече от пагубна за класирането на българката в класацията на WTA. Вики през предишния август осъществя една от фантазиите си и проби в първата стотица на света, само че неубедителните резултати в последните месеци взеха връх над софиянката и през днешния ден тя напуща топ 100, като ще заема позицията на №101 в подреждането. Все отново позитивни знаци за Томова не липсват и тя към този момент се завърна на победния път при присъединяване си в квалификациите на конкуренцията в Линц, където по-късно през днешния ден в спор за място в главната скица на надпреварата ще срещне Анастасия Павлюченкова, която е някогашна финалистка от Големия шлем.

При мъжете съществени промени липсват, откакто в хода на отминалата седмица проследихме конфликтите за Купа " Дейвис " и представянето на тима на България беше повече от впечатляващо, а историята на родния ни тенис беше пренаписана. Селекцията на капитана Валентин Димов, която беше в състав Димитър Кузманов (№192), Александър Лазаров (№301), Александър Донски (№617) и Пьотр Нестеров (№772), завоюва с 3:1 точки финалния плейоф против отбора на Нова Зеландия и по този метод страната ни ще дебютира в Световна група I на отборното съревнование. Същевременно в игра наблюдавахме и Адриан Андреев, който реализира един триумф на Чалънджъра в Кобленц и си заслужи нанагорнище от три позиции до 201-вото място в международната класация, намирайки се в непосредствена непосредственост до завръщане измежду първите двеста на планетата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР