Началото на новата работна седмица е вече тук, като с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, като с
Коментари Харесай

Ранглисти: Томова вече с двуцифрен ранкинг; Кузманов и още 3-ма с рекордни места

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, като с това настъпва време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден резервира позитивните страсти от предходния понеделник и още веднъж цели пет от родните представители бележат нови върхови класирания в класациите на АТР и WTA.

Димитър Кузманов продължава с цялостни темпове възобновяване си от преболедувания COVID-19, който за втора поредна седмица не му разреши да вземе присъединяване на шампионат, само че пък за сметка на това втората ни ракета за трети следващ понеделник ще усъвършенства рекордната си позиция в международната класация. Мико ще се изкачи с едно място в подреждането, откакто при състезателите към него в класацията напредък липсва и ще заеме върховото си достижение на международен №162.

Най-доброто показване в хода на отминалата седмица пристигна от Адриан Андреев, който доближи осминафиналите на Чаланджъра в Меербуш и си заслужи напредък от 24 позиции, които го водят до 329-о място в международната класация, а с това резервира и статута си на трета ракета за страната ни. Пьотр Нестеров е другото име при мъжете, което се радва на нов рекорден ранкинг, откакто 19-годишният варненец ще се придвижи минимално напред в класацията на АТР и от през днешния ден към този момент е на 853-а позиция в подреждането.

Виктория Томова единствено преди седмица реализира един от най-значимите триумфи в кариерата си, откакто съумя да пробие в топ 100 на света. Първата ни ракета си взе заслужена отмора от кортовете след своебразния успех, само че това не ѝ попречи още през днешния ден да надгради над най-хубавото си ранкиране, заради което ще заеме новата си рекордна позиция на международна номер 96.

Гергана Тополова също по този начин донесе радостни вести за тениса у нас, откакто завоюва купата на Фючърса в Агадир предходната неделя, само че заради едноседмичното закъснение при прибавянето на точките от най-ниското равнище при експертите, то 22-годишната пловдивчанка бележи напредък от цели 114 места, които я изстрелват на новото ѝ върхово достижение в международната класация - №397, а с това се трансформира и в трета ракета на България, задминавайки Джулия Терзийска. 18-годишната Лия Каратанчева пък прогресира с цели 35 позиции, като в същото време усъвършенства рекордното си класиране и от през днешния ден заема 710-то място в класацията на WTA.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР