Началото на новата работна седмица е вече тук, като с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, като с
Коментари Харесай

Ранглисти: Нови върхови позиции за Кузманов и Нестеров; Томова се приближава до топ 100

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, като с това настъпва време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден носи голям брой позитивни страсти за родния мъжки тенис и не дотолкоз положителни при дамите.

Димитър Кузманов през миналата седмица още веднъж се завърна на победния път, откакто втората ни ракета се включи на Чаланджър конкуренцията от най-висока категория в Цуг, където остави усещане с изявите си и доближи полуфиналите, преди да бъде спрян от някогашния топ 10 представител Ернестс Гулбис. Българинът чрез мощното си показване съумя да си проработи сериозен точкови актив за международната класация и изцяло справедливо се изкачва с цели 25 позиции в класацията на АТР, което го води до новото му върхово достижение в подреждането - №164.

Положителните страсти с родните състезатели не стопират дотук, откакто на Фючърс шампионата от категория М15 в Нови Сад присъединяване взеха младите ни очаквания в лицето на 19-годишния Пьотр Нестеров и 22-годишния Симон-Антони Иванов, които респективно откриха място във етапите на полуфиналите и четвъртфиналите. Тийнейджърът започва още от квалификациите в сръбския град, само че се пребори за място в главната скица, където отстрани топ поставения в конкуренцията и доближи своя втори професионален полуфинал, което се оказа наред за варненеца и той за поредна седмица прогресира в международната класация, като от през днешния ден ще заеме рекордното си 942-о място, а Иванов се изкачва с 13 позиции и ще изравни върховото си достижение на номер 671.

Александър Лазаров, който преди по-малко месец завоюва купата на Фючърс шампионата в София и записа рекордно класиране в класацията на АТР, продължи мощната си серията и откри място в мача за трофея на М25 конкуренцията в Тбилиси, само че силите му не стигнаха за втори успех. Софиянецът също по този начин ще би трябвало да преглътне огорчението от загубата на 12 места в класацията на АТР и спада до 385-а позиция, което се дължи на обстоятелството, че точките от най-ниското равнище в професионалната тенис верига се прибавят с една седмица закъснение, до момента в който от това миропомазан бива Адриан Андреев, който по този метод резервира статута си на трета ракета за страната ни.

При дамите още веднъж на респект е Виктория Томова, която остава надалеч напред в подреждането пред останалите родни тенисистки, като с успеха си в хода на отминалата седмица на шампионата в Прага си завоюва леко нанагорнище за ранглистата от две позиции до №108, а с това фантазията за дебютно влизане в топ 100 наподобява все по-близо до своето реализиране. Изабелла Шиникова позволи ранно проваляне на пресявките във Варшава, само че се радва на най-малък напредък в класацията на WTA до 220-о място и по този метод резервира статута си на втора ракета за родината ни, до момента в който трета на национално равнище остава Джулия Терзийска. Единствената българка, която ще запише рекорден ранкинг от през днешния ден, е 17-годишната Михаела Цонева, която без игра се радва на нанагорнище от шест позиции, заради което се трансформира в 973-а ракета на света.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР