Началото на новата работна седмица е вече тук, като с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, като с
Коментари Харесай

Ранглисти: Кузманов с рекордно класиране; Нестеров със скок от близо 700 позиции

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, като с това настъпва време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден носи съществени позитиви за феновете на тениса у нас, откакто цели четири родни представители от през днешния ден ще заемат своите нови рекордни позиции в тенис класациите на ATP и WTA.

Димитър Кузманов през тази седмица откри импровизирано сезона си на трева, като се включи на демонстративния шампионат в Ливърпул и след три безапелационни триумфа подвигна трофея от конкуренцията. Мико не завоюва точки за ранглистата, само че се оказа миропомазан от слабите резултати на намиращите се към него в ранкинга тенисисти, заради което записва нанагорнище с четири позиции и от през днешния ден ще заеме своето ново върхово достижение в подреждането - номер 175.

Радостите за мъжкия ни тенис не стопират дотук, откакто в хода на отминалата седмица пристигна и сериозният пробив на 19-годишния Пьотр Нестеров при мъжете, който мина през квалификациите и доближи полуфиналите на мощния фючърс от категория М25 в Скопие. Успехът донесе законосъобразен скок на младежа в класацията на АТР от цели 693 места, с което родната млада вяра през днешния ден ще дебютира в първите 1000 на света, като ще заеме позицията на 997-а ракета на света. Симон-Антони Иванов не взе присъединяване на шампионат през миналите дни, откакто се е отдал на сериозна подготовка на кортовете в Майорка за идните му съревнования в Сърбия и Германия, само че това не му попречи за трета поредна седмица да записва ново рекордно класиране и от през днешния ден към този момент е на върховото си 701-о място, до момента в който Адриан Андреев резервира статута си на трета ракета на страната ни.

Топ състезателката ни при дамите Виктория Томова за поредна седмица се изкачва минимално в ранкинга и към този момент е международна номер 128, само че поради вчерашното ѝ отпадне в пресявките на шампионата в Ийстбърн, то фантазията на софиянката за дебют в първите 100 на класирането наподобява все по този начин надалеч. Единствената ни представителка в WTA, която впечатли с представянето си в последно време, бе 18-годишната Лия Каратанчева, намерила поредно място в главната скица на W25 и W60 конкуренциите в Мадрид, което ѝ отреди изцяло справедливо нанагорнище със 143 места до новата ѝ върхова позиция в подреждането - номер 818, като с този си скок тийнеджърката задмина Ани Вангелова и Петя Аршинкова в касирането на национално равнище. Изабелла Шиникова за поредна седмица отпадна още на старта в квалификациите за мощен WTA шампионат, до момента в който Елица Костова за последно се появи на корта преди близо година, само че това въпреки всичко не им попречи да запазят статута си на втора и трета ракета на родината ни.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР