Началото на новата работна седмица е вече тук и с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук и с
Коментари Харесай

Ранглисти: Томова остава в топ 100; Кузманов, Андреев и Лазаров със загуба на позиции

Началото на новата работна седмица е към този момент тук и с това настъпва време за възобновяване на международната класация, която през днешния ден носи позитивни страсти единствено за родните ни представителки в WTA Тура.

За страдание, през днешния ден ставаме очевидци на казус, при който всички български състезатели при мъжете се свличат надолу в международната класация. На първо място акцентът попада върху втората ни ракета Димитър Кузманов, който позволи ранно проваляне на Чаланджъра в Бергамо и записва спад до 213-а позиция, а обстановката с Александър Лазаров се оказа сходна, откакто той инкасира загуба в откриващия кръг на квалификациите в италианския град и това му коства минимално срутване до №278. Адриан Андреев още веднъж се отдаде на отмора след класирането си за пресявките на Аустрелиън Оупън и не взе присъединяване на нито една конкуренция, което пък му отреди спад от две позиции до 221-о място. Въпреки това втората, третата и четвъртата ни ракети гледат устремено към мощно довеждане докрай на тенис сезона, като дружно през актуалната седмица се включват в шампионата от категория Чаланджър в Руан, започващ главната си скица през днешния ден.

Най-добрата ни тенисистка при дамите - Виктория Томова, се показа надалеч под упованията на мощната W100 конкуренция в Шрьосбъри, което обаче ѝ коства оттегляне с едвам една позиция за международната класация и от през днешния ден нашенката към този момент заемаха статута на номер 90 в класацията на WTA. Сред останалите ни родни представителки никоя не съумя да изпъкне с впечатляващ резултат, само че това бе попречи да бъде непокътнат възходът в подреждането за Гергана Топалова, Денислава Глушкова, Лиа Каратанчева, Дария Шаламанова и Беатрис Спасова, всяка от които въпреки и минимално усъвършенства върховото си достижение в международната класация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР