Началото на новата година е едновременно перфектният период за съставяне

...
Началото на новата година е едновременно перфектният период за съставяне
Коментари Харесай

От лидери за лидери - съвети за новото десетилетие

Началото на новата година е по едно и също време съвършеният интервал за сформиране на проекти за бъдещето, само че и за равносметка на постигнатия прогрес през миналата година. Това е времето, в което би трябвало да помислите за развиването в персонален и лидерски проект, което сте съумели да постигнете през годината, и за хората, които са ви подкрепяли по вашия път.

Дори и тази поддръжка да е била под формата на видимо простоват и нищожен съвет, вярната тенденция в точния миг може да бъде това нещо, от което се нуждаете, с цел да издигнете кариерата си до идващото равнище.

Преди края на 2019 година Марсел Шуантес от Inc.com беседва с 4 мениджъра за най-добрите препоръки, които са получили през последното десетилетие и остават годни и за новата декада. Ето какво споделят те:

1. Възполвайте се оптимално от времето на останалите

Една от главните задания на всеки управител е делегирането на задания. Освен че този развой изисква организационни умения и знания, неговият триумф зависи и от способността да преценявате характера на останалите.

Повечето мениджъри не стартират кариерата си непосредствено от висшите равнища на ръководство, тъй че те знаят какво значи да им бъдат делегирани задания, за които не са готови или за които не разполагат с задоволително време. Опитът и разбирането, насъбрани през тези първи години в кариерата на всеки управител, могат да бъдат извънредно потребни при бъдещето прехвърляне на задания.

По тази причина доктор Тина Бейкън-Дефренс, президент и основен изпълнителен шеф на  of Big Frog Custom T-Shirts & More, споделя, че обичаният и съвет е в никакъв случай да не карате някой да прави нещо, което самите вие не бихте създали.

„ Добавянето на стойност е най-важното нещо, което всеки член на екипа може да направи, тъй че аз се старая да упълномощавам отговорности и задания, които носят изгоди за всички. Какъв е другояче смисълът на делегирането? “, споделя тя.

2. Бъдете транспарантни

Едно нещо, което в никакъв случай не би трябвало да подценявате при построяването на положителна фирмена просвета, е силата на честността и прозрачността, споделят Бони Мичели и Трейси Роумър, съоснователи на Shred415.

„ Най-добрият съвет, който сме получавали, е да бъдем достоверни в всеки аспект на нашата работа и бранд – вътрешния и външния, бизнес страната и потребителски страна “, споделят Мичели и Роумър.

„ Прозрачността в работата разреша на нашите чиновниците да схващат по-добре дейностите ни и предизвиква тяхното присъединяване в процеса на взимане на решенията. Тя демонстрира нашето почитание към екипа и към потребностите и желанията на всички чиновници. “, прибавят те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР