Началото на новата академична 2021-2022 година в Албания, която трябваше

...
Началото на новата академична 2021-2022 година в Албания, която трябваше
Коментари Харесай

Отложиха началото на академичната година в Албания заради малкото ваксинирани студенти

Началото на новата академична 2021-2022 година в Албания, която трябваше да стартира на 11 октомври, бе отсрочено за 18 октомври поради дребния брой имунизирани студенти, което е изискване за влизане в университетите, събщи МИА.

Следващата седмица ще бъде седмица за всеобща имунизация на студентите. Затова новата академична година ще стартира публично на 18 октомври, като задачата е да се фокусираме единствено върху процеса на имунизация на студентите от 11 до 17 октомври, съобщи Евис Куши, министър на образованието и спорта.

Бих помолила университетите да сътрудничат и да се координират допустимо повече със здравните структури, с цел да дават разполагаем всички нужни пространства за студентите и ваксиниращия личен състав, сподели министърът. Тя изрази убеденост, че студентите още един път ще потвърдят, че са най-жизнената и най-прогресивна част от албанското общество.

Според решението на Комитета от специалисти за справяне с пандемията студентите, преподавателите и чиновниците в университетите наложително би трябвало да имат документ за имунизация или всяка седмица да си вършат тест, на което се опълчват огромна част от студентите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР